Selecţionerul Suediei, Janne Andersson, a anunţat lista celor 25 de jucători convocaţi pentru partidele cu România şi Insulele Feroe, din preliminariile Campionatului European din 2020, se arată pe site-ul FRF.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul România – Suedia, din preliminariile EURO 2020, se va disputa vineri, 15 noiembrie, pe Arena Națională, cu începere de la ora 21:45.

În tur, la Stockholm, suedezii s-au impus cu scorul de 2-1. Golul tricolorilor a fost reușit de Claudiu Keșeru.

Înaintea duelului direct, Suedia e pe poziția secundă în grupă, cu 15 puncte acumulate, în timp ce tricolorii sunt pe 3, cu 14 puncte.

Lotul Suediei, potrivit frf.ro:

Portari: Robin Olsen (Cagliari), Karl-Johan Johnsson (FC Copenhaga), Robin Nordfeldt (Swansea)

Fundași: Pierre Bengtsson (FC Copenhaga), Marcus Danielson (Djurgardens), Pontus Jansson (Brentford), Riccardo Gagliolo (Parma), Andreas Granqvist (Helsinborgs), Filip Helander (Rangers), Mikael Lustig (Gent), Victor Lindelof (Manchester United)

Mijlocași: Albin Ekdal (Sampdoria), Sebastian Larsson (AIK Stockholm), Kristoffer Olsson (FC Krasnodar), Mattias Svanberg (Bologna), Gustav Svensson (Seattle Sounders), Muamer Tankovic (Hammarby), Emil Forsberg (RB Leipzig), Dejan Kulusevski (Parma), Ken Sema (Udinese)

Atacanți: Marcus Berg (FC Krasnodar), Sebastian Andersson (Union Berlin), Alexander Isak (Real Sociedad), Robin Quaison (Mainz), John Guidetti (Alaves)

Pe site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro se găsesc la tichete la partida cu Suedia, de pe 15 noiembrie, de pe Arena Națională. Prețul acestora variază între 35 de lei (peluză) și 600 de lei (VIP), dar și la duelul cu Spania, de la Madrid, de pe 18 noiembrie.

Clasament Grupa F:

1. Spania (19-5) 20 puncte / calificată

2. Suedia (18-9) 15

3. România (17-8) 14

4. Norvegia (13-10) 11

5. Feroe (4-23) 3

6. Malta (2-18) 3

Cum ne calificăm la CE 2020:

România este obligată să învingă Suedia (cu 1-0 sau la cel puțin două goluri diferență), pe Arena Națională, la 15 noiembrie, pentru a păstra șanse la calificare. De asemenea, echipa lui Contra trebuie să obțină cel puțin un egal, trei zile mai târziu, contra Spaniei, la Madrid, în varianta foarte probabilă în care Suedia se va impune contra Insulelor Feroe, în ultimul joc al grupei.

*La EURO 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară.

Au rămas de disputat:

15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)

18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45).