Fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, a declarat, într-un interviu pentru postul France Info, că a trăit momente dificile, fiind considerat un fel de Al Capone.

Michel PlatiniFoto: AGERPRES

"Practic am fost considerat un fel de Al Capone. Au fost momente grele. A durat o lună să pricep ce se întâmplă, dacă era o conspiraţie sau un complot. Apoi am fost nevoit să mă apăr, dar ştii că nu ai nicio şansă când eşti considerat vinovat de la început", a declarat Platini.

În vârstă de 63 de ani, Platini a fost suspendat pentru opt ani, în decembrie 2015, de justiţia internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la şase ani, apoi la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Michel Platini a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată aprobată de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011.

Francezul a contestat decizia TAS la Tribunalul federal elveţian, care însă a menţinut hotărârea forului sportiv de la Lausanne.

Suspendarea lui Michel Platini din orice activitate legată de fotbal a expirat la 7 octombrie, transmite News.ro.