Slavia Praga, cu Nicușor Stanciu prezent pe teren până în minutul 63, a mai făcut un meci excelent în Grupa F din Champions League și a scos un punct pe Camp Nou, scor 0-0, împotriva Barcelonei. În Grupa G, Leipzig s-a impus cu 2-0 pe terenul celor de la Zenit Sankt Petersburg.

Barcelona vs Slavia Praga 0-0Foto: slavia.cz

Stanciu a făcut un meci bun, a avut chiar și un șut puternic care părea să se îndrepte spre vinclul porții lui Ter Stegen, însă mingea a fost oprită în drumul spre poartă de un coleg. Românul a primit un cartonaș galben în minutul 48 și a fost schimbat cu Husbauer în minutul 63.

Bara (în minutul 35, după un contraatac individual), apărarea Slaviei și portarul Kolar (de mai multe ori) au reușit să îl oprească pe Messi pentru prima oară după octombrie 2012. Argentinianul avea 13 meciuri consecutive disputate pe Camp Nou în grupele Champions League în care a marcat sau a dat o pasă decisivă (22 de reușite și 7 assist-uri). În minutul 59, Messi i-a pasat decisiv lui Vidal, dar golul nu a fost validat pentru că Leo se afla în poziție de ofsaid.

Este doar a treia oară când Barcelona nu a reușit să înscrie pe teren propriu, într-un meci de Champions League, împotriva unei echipe din afara primelor 5 ligi ale Europei. Acest lucru s-a mai întamplat în 1997 (0-4 vs Dinamo Kiev) și în 2012 (0-0 vs Benfica Lisabona).

În Rusia, Demme ('45+5) și Sabitzer ('63) au adus victoria celor de la RB Leipzig (aici poți vedea reușitele celor doi). În urma acestui rezultat, echipa lui Nagelsmann ocupă primul loc, cu nouă puncte. Din Grupa G mai fac parte Olympique Lyon și Benfica Lisabona.