​Fostul fundaş Fabio Grosso, campion mondial cu naţionala de fotbal a Italiei în 2006, este noul antrenor al echipei Brescia, a anunţat marţi penultima clasată în Serie A, potrivit Agerpres.

Fabio GrossoFoto: Facebook - Brescia Calcio BSFC

Grossi, în vârstă de 41 de ani, îl înlocuieşte pe Eugenio Corini, sub conducerea căruia Brescia, o nou-promovată, a obţinut doar 7 puncte în zece meciuri de campionat. Echipa are o restanţă, contra lui Sassuolo.

Grosso a transformat ultima lovitură de pedeapsă în finala Cupei Mondiale 2006, câştigată de Squadra Azzurra împotriva Franţei. După ce i-a pregătit pe juniorii lui Juventus, el le-a antrenat în Serie B pe Bari şi Verona.

Brescia este a cincea grupare din Serie A care şi-a concediat antrenorul în acest sezon. Primele care au schimbat tehnicianul au fost Milan, care l-a înlocuit pe Marco Giampaolo cu Stefano Pioli, şi Sampdoria, ce l-a numit pe veteranul Claudio Ranieri în locul lui Eusebio Di Francesco. Genoa a renunţat la Aurelio Andreazzoli şi a apelat la fostul său jucător Thiago Motta, iar Udinese s-a despărţit de Igor Tudor şi l-a numit ca interimar pe Luca Gotti.