​Echipa naţională U17 a învins, miercuri, cu scorul de 6-0 (5-0), reprezentativa statului San Marino, în ultima partidă din grupa de calificare la Turul de Elită al preliminariilor Campionatului European, informează FRF.

Romania u17Foto: Captura FRF TV

Deşi au învins câştigătoarea grupei, Rusia, tricolorii au încheiat pe locul 3, dar merg la Turul de Elită din primăvara anului viitor.

Jucătorii români au aşteptat şi rezultatul din cealaltă partidă a grupei pentru a afla de pe ce loc se califică la Turul de Elită, ultima fază dinaintea Campionatului European.

Cum Rusia a învins 2-1 pe Elveţia, primele trei echipe din grupă au acumulat 6 puncte. Astfel că diferenţa s-a făcut printr-un clasament în trei. Rusia şi Elveţia, golaveraj 2-2, au încheiat primele, iar tricolorii, golaveraj 1-1, au terminat pe poziţia a treia.

România a obţinut însă calificarea mai departe, fiind una dintre cele mai bune patru ocupante ale locurilor 3. Tragerea la sorţi a următoarei faze va avea loc pe 3 decembrie, la Nyon.

În meciul de miercuri au marcat Bodişteanu '19, Lazăr '25, Andronache '30, Mălăele '31, '45+1 şi Negoescu '88, scrie News.ro.