Starul portughez Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Juventus Torino, aflat în cursa pentru câştigarea celui de-al şaselea Balon de Aur din cariera sa, a declarat pentru revista France Football că, dacă ar putea alege, ar juca doar în meciurile din Liga Campionilor şi în cele ale reprezentativei ţării sale, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dacă ar depinde de mine, aş juca doar în meciurile importante. Cele ale echipei naţionale şi în Champions League. Astfel de meciuri mă motivează, cele cu miză, într-un mediu dificil, sub presiune. Însă trebuie să fiu profesionist şi să-ţi onorezi familia şi clubul care te plăteşte. Trebuie să dai tot ceea ce ai mai bun în fiecare zi", a spus Ronaldo.

Fotbalistul lusitan s-a referit şi la rivalitatea cu argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), din perioada în care a evoluat în Spania, la Real Madrid.

"Mulţi oameni spun că ne alimentam reciproc. Faptul că ne-am aflat faţă în faţă, în Spania, ne-a permis să fim mai buni, să avem performanţe mai bune şi acest lucru este cu siguranţă adevărat... Dintr-un anumit punct de vedere, a fost o rivalitate sănătoasă, simbolul celor două cluburi, Real şi Barca", a precizat Ronaldo.