Plecat de la Daco-Getica Bucureşti, club care a anunţat că se retrage din Liga 2, Marius Baciu (44 de ani) şi-a găsit rapid o nouă echipă unde să antreneze. Va continua tot în eşalonul secund, însă va trece de la penultima clasată la ocupanta locului 2, Turris-Oltul Turnu Măgurele, potrivit Mediafax.

Marius BaciuFoto: Facebook - FC Turris Turnu Magurele

Fostul fundaş al echipelor Inter Sibiu, Steaua sau Lille a preluat fostul lider al clasamentului, formaţie care a stat opt etape pe locul 1 în acest sezon şi care s-a despărţit marţi de al doilea antrenor pe care l-a avut în doar 13 etape, Florin Bratu.

Marius Baciu va fi al treilea antrenor care va conduce Turris-Oltul în acest sezon. Între etapele 1-9, antrenor i-a fost Erik Lincar, iar Florin Bratu a stat pe bancă în meciurile din etapele 10-13.

Baciu confirmase de ieri pentru Liga2.ro că este în negocieri avansate cu oficialii clubului din Turnu Măgurele, astăzi au stabilit ultimele detalii şi apoi a fost prezentat oficial. Fostul stelist a mai antrenat această echipă în urmă cu trei sezoane, în Liga 3, când se numea Voinţa Turnu Măgurele (ex Voinţa Saelele), şi îi avea în conducere pe Sorin Paraschiv şi Valentin Badea.

”Suntem bucuroşi să vă anunţăm cooptarea lui Marius Baciu în staff-ul tehnic al echipei noastre. Rolul său va fi acela de antrenor al grupării alb albastre AFC Turris Oltul Turnu Măgurele. Alături de acesta, în staff-ul tehnic vor fi Alexandru Ioniţă, Bucuroaia Sorin şi Marian Vlad.

Clubul nostru îi urează "Bun venit!" şi să aibă parte de cât mai multe succese”, a anunţat Turris-Oltul.

În cariera de antrenor, Marius Baciu a antrenat echipele Voinţa Sibiu, Pandurii Târgu Jiu, Unirea Alba Iulia, Silvania Şimleu Silvaniei, ACSMU Politehnica Iaşi, Flacăra Făget, SC Bacău, Academica Argeş (actuala Academica Clinceni), Voinţa Saelele (actuala Turris-Oltul Turnu Măgurele, ex Voinţa Turnu Măgurele), Concordia Chiajna şi Daco-Getica Bucureşti.

În 13 etape, Turris-Oltul a acumulat 26 de puncte şi se află pe locul 2, cu un punct mai puţin decât noul lider CS Mioveni. 8 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri şi un golaveraj 25-11 sunt moştenirea lăsată lui Baciu de Lincar şi Bratu.

În acest weekend, Turris-Oltul nu joacă, pentru că Petrolul a amânat meciul de la Turnu Măgurele, deoarece are doi jucători la naţionala U18. Teleormănenii va avea următorul meci în jurul datei de 2 noiembrie, în etapa a 15-a, în deplasare la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda.