China va organiza Cupa Mondială a cluburilor de fotbal din anul 2021, care se va desfăşura după o nouă formulă, cu 24 de echipe, a anunţat joi preşedintele FIFA, Gianni Infantino, vorbind despre "o decizie istorică", informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Această atribuire subliniază influenţa tot mai mare pe care gigantul asiatic o are în lumea fotbalului şi ar putea deschide calea organizării unui Campionat Mondial de către China, care visează de mult timp la astfel de oportunitate.

Anunţul a fost făcut în cursul unei reuniuni a Consiliului Federaţiei internaţionale de fotbal care a avut loc la Shanghai, în estul Chinei.

Membrii Consiliului au ales China "în unanimitate", a subliniat Infantino.

Reales în luna iunie pentru un al doilea mandat, valabil până în 2023, Gianni Infantino a indicat că doreşte ca forul de pe care îl conduce să ajungă la venituri comerciale în valoare de "50 miliarde dolari" pentru versiunea reformată a Cupei Mondiale a cluburilor.

El nu a precizat, însă, câte ediţii vor fi necesare pentru asta şi, potrivit unei surse bine informate, chestionate de AFP, suma avansată de Infantino este "puţin credibilă".

Actuala versiune a Mondialului cluburilor se dispută cu participarea a şapte echipe, între care şi câştigătoarea Ligii Campionilor europeni. Ediţiile 2019 şi 2020 vor avea loc în Qatar, ţară care va găzdui şi Cupa Mondială din 2022, transmite Agerpres.