​Tehnicianul echipei Rennes, Julien Stephan, a declarat, miercuri, că adversara din această săptămână din grupele Europa League, CFR Cluj, este o formaţie experimentată, care va fi “greu de manevrat”. Stephan a precizat că situaţia sa la club a fost fragilizată în urmă cu câteva săptămâni, însă se simte hotărât să scrie istorie, el parafrazându-l pe Winston Churchill pentru a-şi arăta determinarea.

HotNews.roFoto: Hotnews

"CFR Cluj este o echipă foarte experimentată, care se bazează pe un grup compact, cu o bună capacitate ofensivă, dar foarte puternică şi la fazele fixe. Această echipă se dăruieşte mult, este dificil de manevrat. Noi trebuie să ne mărim nivelul de intensitate, de determinare pe teren", a spus Stephan, potrivit L’Equipe.

Întrebat dacă îşi simte poziţia fragilizată, el a răspuns: "Poziţia mea de antrenor a fost fragilizată în urmă cu câteva săptămâni, odată cu ieşirea mediatică a conducerii clubului pe site-ul clubului (n.r. – la 28 septembrie, coordonatorul sportiv Sylvain Armand a afirmat, între altele, că nu se mai pot găsi scuze permanent). Da, atunci am fost astfel. Însă sunt extrem de perseverent şi hotărât.

Ca să rezum starea mea de spirit îl voi parafraza pe Churchill, care spunea că istoria va fi blândă cu el pentru că el intenţionează să o scrie. Eu am această stare de spirit, sunt foarte hotărât, foarte unit cu staful şi jucătorii. Muncim mult şi nu avem altă alegere decât să ne creştem nivelul de dăruire".

Înaintea confruntării cu CFR Cluj, Stephan a spus că sunt indisponibili în lotul său Flavien Tait şi Romain Salin, iar Edouard Mendy este incert.

CFR Cluj evoluează, joi, de la ora 22.00, în deplasare, cu Rennes, în etapa a III-a a Grupei E din Europa League. Cele două echipe se vor întâlni şi la 7 noiembrie, la Cluj-Napoca, scrie News.ro.

Citește și: Julien Stephan, antrenor Rennes: "CFR Cluj este o adversară greu de manevrat, va trebui să ne mărim nivelul de intensitate"

Grupa E, clasament:

1 Celtic 4 puncte (3-1)

2 CFR Cluj 3 (2-3)

3 Lazio 3 (3-3)

4 Rennes 1 (2-3).

CFR Cluj, program complet în Grupa E

CFR Cluj - Lazio 2-1

Celtic - CFR Cluj 2-0

Rennes - CFR Cluj / 24 octombrie / ora 22:00

CFR Cluj - Rennes / 7 noiembrie / ora 20:00

Lazio - CFR Cluj / 28 noiembrie / ora 22:00

CFR Cluj - Celtic / 12 decembrie / ora 20:00.