Chelsea Londra a decis, după meciul susținut sâmbătă pe teren propriu împotriva lui Newcastle United, să suspende pe viață trei suporteri. Decizia clubului din Anglia a fost luată ca urmare a unui episod rasist ce a avut loc în timpul partidei, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai exact, cei trei fani au jignit un alt suporter al londonezilor aflat lângă ei. Presa din Anglia anunță că decizia drastică a avut la bază și evenimentele petrecute în ultimul timp pe stadioanele de fotbal din Europa, când suporterii diverselor echipe de club sau naționale au fost protagoniștii mai multor acte de rasism.

Multe dintre ele au avut loc împotriva jucătorilor, iar unul dintre cele mai recente cazuri s-a întâmplat în Italia. Ronaldo Vieira (21 de ani) a fost victimă în timpul partidei disputate de echipa sa, Sampdoria, împotriva lui AS Roma, pe teren propriu. Fanii oaspeților l-au înjurat pe mijlocașul central și au imitat sunete de maimuță. ”Am auzit ce s-a scandat din tribune. Se întâmplă foarte des aceste lucruri și nu este deloc în regulă. Gesturile de acest fel sunt inacceptabile.”, a declarat fotbalistul la interviurile de la finalul meciului.

Ulterior evenimentelor, clubul AS Roma a luat atitudine și a emis un comunicat de presă prin intermediul căruia și-a arătat indignarea față de acțiunile suporterilor. Clubul din capitala Italiei a anunțat că va face tot posibilul ca vinovații să răspundă în fața legii.

Dani Alves (36 de ani) și-a spus și el opinia. Fundașul lateral a declarat că, în perioada petrecută în Franța la PSG, a fost martorul mai multor acte de rasism: ”Nu e un oraș în care să te simți foarte confortabil. Nu îmi place foarte mult. Dacă mergi la Paris pentru o săptămână, va fi cea mai frumoasă călătorie din viața ta, dar dacă stai mai mult te obosește. Îmi aduce aminte puțin de orașul Sao Paolo, dar în Paris oamenii sunt mult mai rasiști. Mulți dintre ei sunt așa. Mie nu îmi ziceau nimic, nu am trăit așa ceva, dar am văzut ce se întâmplă cu prietenii mei” .