Olandezul Edo Maas, unul dintre tinerii rutieri formaţi în cadrul echipei Sunweb, riscă să nu mai poată merge niciodată după ce şi-a fracturat coloana vertebrală în urma unei coliziuni cu un automobil, în timpul cursei Piccolo Lombardia, care a avut loc la începutul acestei luni, a anunţat team-ul german, citat de cotidianul L'Equipe.

HotNews.roFoto: Hotnews

Maas, în vârstă de 19 ani, a fost transportat la un spital din Milano cu răni la faţă, gât şi spate, după accidentul produs pe coborârea de la Madonna del Ghisallo. El a fost supus unei serii de intervenţii chirurgicale, recăpătându-şi ulterior cunoştinţa.

"Fractura de la spate a antrenat o paraplegie, o pierdere de senzaţie nervoasă la nivelul picioarelor", a explicat Sunweb într-un comunicat. "În acest moment, este puţin probabil ca funcţionalitatea picioarelor sale să revină într-o zi, dar spiritul de luptă şi speranţa prevalează", a adăugat echipa sa, care a făcut totodată un apel către Uniunea Ciclistă Internaţională să acorde prioritate securităţii rutierilor.

Accidentul s-a produs după ce un automobil a pătruns pe traseul plutonului care participa la cursă, tăindu-i calea lui Edo Maas şi francezului Edouard Bonnefoix, care rula alături de ciclistul olandez.

"O maşină a venit din partea dreaptă şi a traversat şoseaua. Nu ştiu cum a fost posibil, cred că şoferul ieşea de pe o stradă privată care ducea către locuinţa sa şi nu ne-a văzut. A fost un accident teribil, la aproximativ 70 km/h", a explicat Bonnefoix, care a reuşit printr-un miracol să evite maşina, nu însă şi Maas.

Accidentul lui Edo Maas s-a produs la două luni după cel al belgianului Bjorg Lambrecht (22 ani), care a încetat din viaţă în urma unor leziuni grave la cap, după ce a căzut în timpul celei de-a treia etape a Turului Poloniei, în luna august, informează Agerpres.