Anghel Iordănescu, fostul selecționer al echipei naționale, este de părere că finalul meciului cu Norvegia nu a fost gestionat corespunzător de Cosmin Contra. În opinia sa, Contra trebuia să introducă un fundaș central, pentru că norvegienii alergau după egalare. Totuși, Iordănescu crede în calificarea la Euro 2020, precizând că România poate învinge Suedia acasă și să obțină un punct în Spania.

Anghel IordanescuFoto: HotNews / DP

"Îi fac un reproș lui Contra: E minutul 80, când ai 1-0, când Norvegia nu mai avea același joc ordonat, controlat, începuse să joace cu mingi lungi pe cele două vârfuri, forța în toate felurile egalarea. În loc să bagi un mijlocaș defensiv, un fundaș central, pentru jocul aerian... Eu în loc să-l bag pe Bordeianu, băgam un fundaș central. Aici ține totuși de experiență. Și de banca tehnică", a spus Iordănescu.

"E adevărat că s-au făcut greșeli de-a lungul acestei campanii. Iau doar ultimul meci, chiar nu mi-a plăcut prima repriză, în care nu mi-a venit să cred că Norvegia poate să vină la București și nu să aibă posesie, că nu posesia dă totul în fotbal. Dar să controleze jocul în acea manieră, să aibă inițiativa și să joace la București de maniera cum a jucat. Olanda, Spania și nu știu care altă echipă a mai venit aici și a jucat de maniera în care a jucat Norvegia", a mai declarat Iordănescu.

"Una peste alta, deocamdată, mai șchiopătând, mai alergând, suntem în cărți, suntem acolo. Eu cred că putem să batem Suedia la București. Ne-a demonstrat-o repriza a două de la meciul cu Norvegia. Și cred că și cu Spania, chiar dacă este Spania, ținând cont de faptul că e sigură de calificare la acel meci, va încerca să vina cu jucători noi, tineri, vor promova jucători pe care să-i formeze pentru Euro", a mai spus Iordănescu, la Digi Sport.

România și Norvegia au încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa a opta a preliminariilor Euro 2020. Mitriţă a deschis scorul în minutul 62, iar norvegienii au egalat în prelungiri, prin Sorloth (90+2). Puşcaş a ratat un penalty, în minutul 52.

Clasament Grupa F:

1. Spania (19-5) 20 puncte / calificată

2. Suedia (18-9) 15

3. România (17-8) 14

4. Norvegia (13-10) 11

5. Feroe (4-23) 3

6. Malta (2-18) 3

Au rămas de disputat în Grupa F:

15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)

18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45).

Cum ne calificăm la CE 2020:

România este obligată să învingă Suedia (cu 1-0 sau la cel puțin două goluri diferență), pe Arena Națională, la 15 noiembrie, pentru a păstra șanse la calificare. De asemenea, echipa lui Contra trebuie să obțină cel puțin un egal, trei zile mai târziu, contra Spaniei, la Madrid, în varianta foarte probabilă în care Suedia se va impune contra Insulelor Feroe, în ultimul joc al grupei.

*La EURO 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară.