Lionel Messi (32 de ani), câștigător pentru a șasea oară al trofeului Gheata de Aur, a vorbit într-un interviu despre viitorul său în fotbal, răspunzându-i astfel marelui rival Cristiano Ronaldo, care l-a invitat adesea să părăsească zona de confort de la Barcelona. Argentinianul a afirmat că, spre deosebire de Ronaldo, care s-a despărţit după nouă ani de Real Madrid, el nu a simţit niciodată nevoia de a pleca de la FC Barcelona, "cel mai bun club din lume".

Lionel MessiFoto: fcbarcelona.com

Lionel Messi a primit miercuri pentru a șasea oară în carieră Gheata de Aur, iar ceremonia de premiere a avut loc chiar în ziua în care s-au împlinit 15 ani de la debutul său la Barcelona. Într-un interviu acordat cotidianului italian Gazzetta dello Sport, argentinianul a vorbit, printre altele, despre viitorul său în fotbal.

Messi a răspuns unei întrebări care i-a fost adresată adesea în mod indirect de marele său rival Cristiano Ronaldo. "Diferenţa dintre mine şi Messi este că eu am jucat la cluburi diferite şi am câştigat Liga Campionilor cu echipe diferite", a declarat recent Ronaldo.

"Accepți provocarea lui Cristiano, care te invită deseori să părăsești zona de confort catalană?", a fost curios reporterul italian.

"Fiecare dintre noi caută cele mai interesante experiențe. Nu am simțit niciodată nevoia să plec de la Barca, cel mai bun club din lume. Eu mă simt bine la Barcelona. Îmi place să joc pe Camp Nou, îmi place să mă antrenez aici, îmi place orașul. Întotdeauna mi-a fost foarte clar. Acest club are obiective mari și nu mă văd căutându-le în altă parte", a spus Lionel Messi.

Întrebat despre vârsta lui (32 de ani) și despre accidentările repetate, argentinianul a recunoscut că "este destul de dificil, deoarece în mintea mea totul este în regulă. Eu încă mai cred că am 25 de ani și pot face multe lucruri pe teren, dar corpul guvernează. În acest moment, știu că trebuie să fiu mai atent decât înainte. Pentru asta trebuie doar să te pregătești diferit în timpul antrenamentului."

În vârstă de 32 ani, Lionel Messi şi-a petrecut întreaga carieră la FC Barcelona, pentru care a marcat 604 goluri şi a disputat 692 de meciuri, fiind golgheterul all-time al echipei. Alături de gruparea catalană, Messi a cucerit în total 34 de trofee, între care 10 titluri de campion al Spaniei şi 4 Ligi ale Campionilor (2006, 2009, 2011 și 2015).

În schimb, Cristiano Ronaldo (34 de ani), aflat acum la Juventus, a petrecut cinci ani la Manchester United (2004-2009) și nouă ani la Real Madrid (2009-2018). Lusitanul are în palmares cinci Ligi ale Campionilor, una cu Manchester United (2008) și patru cu Real Madrid (2014, 2016, 2017 și 2018).