George Pușcaș (23 de ani) a ratat un penalty cu Norvegia, la scorul de 0-0, după ce i-a luat mingea lui Nicolae Stanciu, jucătorul desemnat să execute. Helmut Duckadam consideră că selecționerul Cosmin Contra nu are autoritate în vestiar, precizând că nu e normal să stabilești ceva și să nu se respecte. "Nu vine un puști ca Pușcaș să ia mingea și să bată penalty", a spus fostul portar.

Cosmin ContraFoto: frf.ro

"Cred că aici este o problemă a lui Contra. Ori o lipsă de autoritate, ori încă nu a reușit să pună un jucător în echipă, care să fie gen Săpunaru, în momentul în care stabilesc cine bate 11 metri, nu vine un puști ca Pușcaș să ia mingea și să bată penalty.

Nici Stanciu nu a insistat prea mult. Dacă era cineva care trebuia să bată, eu cred că trebuia să fie Deac. Nu este normal dacă stabilești ceva, să nu se respecte", a spus Duckadam la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Duckadam nu l-a iertat nici pe tânărul atacant: "Nu mi-a plăcut Pușcaș. Cred că a fost cel mai slab".

Fostul portar a criticat și gestul făcut de Contra, după ce Pușcaș a ratat de la punctul cu var. Selecționerul l-a înjurat pe atacantul celor de la Reading. "A fost o înjurătură urâtă. Nu se cade să faci așa ceva. Nu trebuie să faci așa ceva", consideră Duckadam.

Ce au spus Pușcaș și Contra după meci despre faza penalty-ului

"Iniţial, Stanciu trebuia să bată 11 metri, mi-am asumat responsabilitatea, am simţit că pot să înscriu. Trebuie să ţinem capul sus. Colegii m-au susţinut. Cred că oricine poate să rateze un penalty şi să treacă printr-o asemenea situaţie" - George Puşcaş.

"Stanciu trebuia să bată penalty-ul! Pe mine nu m-a deranjat că un jucător își asumă responsabilitatea și a ratat. M-a deranjat că nu s-a respectat ce s-a vorbit înainte de meci. Am vorbit cu George, totul e ok. Mergem înainte împreună" - Cosmin Contra.

România și Norvegia au încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa a opta a preliminariilor Euro 2020. Mitriţă a deschis scorul în minutul 62, iar norvegienii au egalat în prelungiri, prin Sorloth (90+2). Puşcaş a ratat un penalty, în minutul 52.

Clasament Grupa F:

1. Spania (19-5) 20 puncte / calificată

2. Suedia (18-9) 15

3. România (17-8) 14

4. Norvegia (13-10) 11

5. Feroe (4-23) 3

6. Malta (2-18) 3