Cincisprezece suporteri bulgari au fost reținuți după scandările rasiste din meciul dintre Anglia și Bulgaria, scor 6-0, din preliminariile pentru Euro 2020. Dintre aceștia, șase au fost arestați, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliția din Sofia a identificat 15 suporteri bulgari responsabili pentru scandările rasiste la adresa jucătorilor de culoare ai naționalei Angliei, din timpul partidei cu Bulgaria, încheiată cu scorul de 6-0, în favoarea englezilor. Șase dintre aceștia au fost arestați, iar ceilalți 9 suporteri se află încă sub ancheta poliției.

Partida dintre Anglia și Bulgaria, din preliminariile pentru Euro 2020, a fost oprită de două ori în prima repriză, după ce suporterii bulgari au scandat mesaje rasiste.

”Nu tolerăm astfel de comportament” a declarat ministrul de interne al Bulgariei, Georgi Hadzhiev.

Președintele Federației Bulgare de Fotbal, Borislav Mikhailov a renunțat, marți, la funcția sa.

Se pare că stewarzii bulgari și-au scos vestele și s-au alăturat ultrașilor care scandau lozinci rasiste. Despre acest lucru, directorul executiv al organizației Fotbal Împotriva Rasismului în Europa, Piara Powar, a declarat, conform BBC: ”Este o practică comună în Europa de est. Ei folosesc membri ai galeriilor ca stewarzi. Ideea este să nu își scoată vestele și să se alăture galeriilor. Am apelat la UEFA ca să elimine echipa Bulgariei din competiție”.