Cosmin Contra a decis să îl țină pe Ianis Hagi pe banca de rezerve la partida cu Norvegia, iar cotidianul spaniol AS a remarcat absența jucătorului care în Insulele Feroe a purtat tricoul cu numărul zece. Jurnaliștii spanioli nu își explică de ce Contra nu are încredere în fiul lui Gică Hagi, precizând că este unul dintre cei mai talentați și de viitor jucători români: "Fără el, tricolorii nu au avut imaginație în fața porții".

Cosmin ContraFoto: frf.ro

"Sorloth anulează petrecerea României", au titrat cei de la AS.

"Un gol al Norvegiei în prelungiri o împiedică pe România să ajungă la doar o victorie distanță de Euro 2020, după egalul dintre Spania și Suedia.", continuă publicația citată.

"Era un duel pe viață și pe moarte între România și Norvegia, dar rezultatul final este insuficient pentru ambele echipe. Mai mult afectează naționala lui Cosmin Contra, care până în minutul 92 era cu un picior la Euro 2020. Chiar și așa, România depinde doar de ea în ultimele meciuri, în timp ce Norvegia are nevoie de un adevărat miracol.

"E greu de înțeles de ce Contra, care are la dispoziție o generație U21 care s-a calificat la Jocurile Olimpice pentru prima dată în istorie, nu are încredere în Ianis Hagi, fiul lui Gică Hagi. Acesta este, fără îndoială, unul dintre cei mai talentați și de viitor jucători români. Fără el pe teren, tricolorii nu au avut imaginație în fața porții.

Spre norocul ei, România l-a avut în teren pe Mitriță, care a ocupat poziția lui Ianis - în spatele vârfului. Acesta a înscris golul care le permite românilor să viseze în continuare la Euro, deși urmează două meciuri extrem de complicate, cu Spania și Suedia", au notat spaniolii, potrivit Digi Sport.

Ianis Hagi a fost titular în meciul Insulele Feroe vs România, dar evoluția sa nu a fost una strălucită. Astfel, Cosmin Contra a decis să nu se bazeze pe serviciile sale la partida cu Norvegia, iar jucătorul lui Genk a fost rezevă neutilizată în duelul de pe Arena Națională.

România și Norvegia au încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa a opta a preliminariilor Euro 2020. Mitriţă a deschis scorul în minutul 62, iar norvegienii au egalat în prelungiri, prin Sorloth (90+2). Puşcaş a ratat un penalty, în minutul 52.

Clasament Grupa F:

1. Spania (19-5) 20 puncte / calificată

2. Suedia (18-9) 15

3. România (17-8) 14

4. Norvegia (13-10) 11

5. Feroe (4-23) 3

6. Malta (2-18) 3