Partida dintre România și Norvegia s-a disputat într-o atmosferă superbă creată de cei aproape 30.000 de copii și însoțitori. Jurnaliștii norvegieni de la Dagsavisen au scos în evidență zgomotul asurzitor de pe Arena Națională, precizând că naționala lor a fost întâmpinată de un vacarm încă din timpul încălzirii. "Sunete tribale asurzitoare la București" au titrat norvegienii.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ar trebui să fie tribune goale și liniște completă. În schimb, Norvegia a fost întâmpinată de un vacarm deja din timpul încălzirii. Copiii care au umplut stadionul au acaparat tot sunetul din scaunele lor. Chiar înainte ca echipele să se încălzească și ca iarba să fie udată, nivelul de zgomot era la fel de mare ca în timpul unei faze dramatice dintr-un meci captivant.

Lars Lagerback poate să uite de ideea unei comunicări ușoare cu jucătorii săi în meciul din calificări împotriva României. A spus și el că este un avantaj pentru ei (România), decât să joace cu tribunele goale", au scris cei de la Dagsavisen.

Echipa României a fost sancționată de UEFA cu un meci cu porţile închise, după incidentele de la confruntarea cu Spania, astfel că la partida cu Norvegia au avut acces doar copiii sub 14 ani. Pe Arena Națională au asistat 29.854 de copii şi însoţitori ai acestora.

România și Norvegia au încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa a opta a preliminariilor Euro 2020. Mitriţă a deschis scorul în minutul 62, iar norvegienii au egalat în prelungiri, prin Sorloth (90+2). Puşcaş a ratat un penalty, în minutul 52.

Clasament Grupa F:

1. Spania (19-5) 20 puncte / calificată

2. Suedia (18-9) 15

3. România (17-8) 14

4. Norvegia (13-10) 11

5. Feroe (4-23) 3

6. Malta (2-18) 3