​Dincolo de rezultatul și de jocul tricolorilor din meciul cu Norvegia (1-1), adevăratul motiv de bucurie a fost în tribune, acolo unde cei aproape 30.000 de copii au transmis energie, sentimente pozitive și imaginea pură a copilăriei. Este ceea ce unora dintre noi, celor maturi, ne lipsește de multe ori în viața de zi cu zi, una în care uităm adesea de "copilul" din interior.

HotNews.roFoto: Hotnews

Euro 2020, preliminarii: România vs Norvegia 1-1 / Patru minute i-au despărțit pe "tricolori" de locul secund în grupă

"E-o lume minunată în care veți găsi / Numai copii

O lume cu mult soare și mii de jucării/ Pentru copii"

Cântecul lui Mihai Constantinescu a părut mai actual decât oricând pe Arena Națională, un stadion care a văzut multe în această campanie de calificare. Prea multe am putea spune, din moment ce am avut stadionul suspendat pentru partida cu Norvegia.

A fost, până la urmă, parcă mai bine așa, copiii readucând pe cel mai mare stadion de fotbal al țării bucuria adevărată a jocului (cea din curtea școlii).

Momentul de la intonarea imnului național (cu mulți puști știrbi cântând cu toată pasiunea "Deșteaptă-te, române!") rămâne unul unic pentru un fotbal românesc care de câteva generații tot rămâne pe lângă fotbalul care contează cu adevărat...

Cu o națională Under 21 care a dat semnalul trezirii și cu un public precum cel de marți seara, fotbalul românesc este îndreptățit cel puțin să spere la vremuri ceva mai bune (nu neapărat pentru actuala campanie).

Spania a dat o mână de ajutor (1-1 în Suedia), însă trupa lui Cosmin Contra nu a putut să mențină acel 1-0 care ne trimitea pe locul doi în grupa de calificare.

Practic, Suedia are virtual 18 puncte, nepunând la socoteală partida cu România, pentru că în ultima etapă va întâlni Insulele Feroe, în timp ce trupa lui Cosmin Contra pe Spania, în deplasare.

Calculele calficării nu ne sunt favorabile, și până la urmă nici nu ar avea cum, din moment ce nu am câștigat, cel puțin până acum, împotriva naționalelor care contează în această grupă de calificare (Spania, Suedia, Norvegia). Să nu uităm că ne-am impus doar în partidele cu Malta și Insulele Feroe...

Rezultatele zilei:

România - Norvegia 1-1

Suedia - Spania 1-1

Clasament Grupa F:

1. Spania (19-5) 20 puncte - a obținut calificarea

2. Suedia (18-9) 15

3. România (17-8) 14

4. Norvegia (13-10) 11

5. Feroe (4-23) 3

6. Malta (2-18) 3

Cum ne calificăm la CE 2020:

În aceste condiții, România este obligată să învingă Suedia (cu 1-0 sau la cel puțin două goluri diferență), pe Arena Națională, la 15 noiembrie, pentru a păstra șanse la calificare. De asemenea, echipa lui Contra trebuie să obțină cel puțin un egal, trei zile mai târziu, contra Spaniei, la Madrid, în varianta foarte probabilă în care Suedia se va impune contra Insulelor Feroe, în ultimul joc al grupei.

*La EURO 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară.

Au rămas de disputat:

  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45).

Sursa foto: frf / twitter