Borislav Mihailov a demisionat, marţi, din funcţia de preşedinte al Federaţiei Bulgare de Fotbal, a anunţat forul de la Sofia, pe site-ul oficial, potrivit News.ro. Anunţul vine la doar câteva ore după ce purtătorul de cuvânt al federaţiei afirma că preşedintele nu va renunţa la funcţie şi că statul nu are dreptul să se amestece în fotbal.

Borislav MihailovFoto: bfunion.bg

“Astăzi, preşedintele federaţiei bulgare, Borislav Mihailov, şi-a depus demisia, care va fi prezentată vineri membrilor Comitetului Executiv. Decizia sa vine ca urmare a tensiunilor recente. După mulţi ani ca preşedinte şi având în vedere numeroasele sale contacte la nivel înalt în plan internaţional, domnul Mihailov îşi exprimă disponibilitatea de a continua să ajute dezvoltarea fotbalului bulgar în orice mod posibil”, se arată pe site-ul federaţiei.

După incidentele rasiste de la meciul Bulgaria-Anglia, scor 0-6, premierul Boiko Borissov a cerut demisia preşedintelui federaţiei de fotbal, Borislav Mihailov. "După incidentele de noaptea trecută, premierul mi-a cerut suspendarea oricărei relaţii cu federaţia bulgară, inclusiv pe partea financiară, mergând până la demisia lui Borislav Mihailov", a declarat ministrul bulgar al Sporturilor, Krasen Kralev.

La scurt timp după această declaraţie, purtătorul de cuvânt al federaţiei afirma, potrivit Reuters, că preşedintele Mihailov nu va demisiona: “Evident că nu va demisiona. Statul nu are dreptul să solicite asta şi să se amestece în fotbal. Federaţia nu poate fi considerată responsabilă pentru huliganismul unui grup de oameni”.

Meciul Bulgaria - Anglia, disputat luni seară, în preliminariile CE-2020, a fost întrerupt de două ori din cauza insultelor rasiste. Cei vizaţi de insultele rasiste au fost fundaşul Tyrone Mings şi atacanţii Marcus Rashford şi Raheem Sterling. Anglia s-a impus în meciul cu Bulgaria, scor 6-0.

VIDEO Mings, Rashford și Sterling, ținta unor strigăte de maimuță venite din partea suporterilor bulgari