Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, care a asistat, luni, la meciul Franţei cu Turcia de pe Stade de France, a cerut UEFA o "sancţiune exemplară", după salutul militar al jucătorilor turci la golul egalizator, transmite News.ro.

Salutul militar al jucatorilor turciFoto: captura lequipe.fr

"Mulţumesc federaţiei şi forţelor de ordine pentru munca depusă pentru a asigura buna desfăşurare a meciului. Jucătorii turci au stricat aceste eforturi după ce au făcut salutul militar, un gest contrar spiritului sportiv. Cer UEFA o sancţiune exemplară în acest caz", a scris Mărăcineanu pe Twitter.

Jucătorii Turciei au celebrat golul egalizator de la meciul cu Franţa cu un salut militar polemic, imagine care însă nu a fost arătată în direct, în timpul partidei de pe Stade de France, din preliminariile Euro-2020.

După golul egalizator al lui Kaan Ayhan, cel puţin şapte jucători s-au strâns la linia de colţ pentru a-şi duce mâna dreaptă la frunte, în semn de sprijin pentru soldaţii implicaţi în ofensiva turcă din Siria.

Jucătorii turci au făcut deja acest gest şi la meciul cu Albania, lucru ce ar putea duce la sancţiuni UEFA, care nu tolerează astfel de manifestări.

Franţa şi Turcia au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut, luni, în preliminariile CE-2020.

Aici poți vedea salutul militar al jucătorilor turci pe Stade de France:

Aici poți vedea postarea Roxanei Mărăcineanu:

Aici poți vedea rezumatul partidei Franța vs Turcia.