​Componenţii naţionalei Germaniei, Ilkay Gündogan şi Emre Can, ambii de origine turcă, au fost "certaţi" de federaţia germană, după ce au dat "like" unei postări cu jucătorii Turciei făcând salutul militar la celebrarea unui gol, informează Le Figaro.

Jucătorii Turciei făcând salutul militarFoto: Instagram - Cenk Tosun

"Am vorbit cu ei. Ei ştiu că au făcut o greşeală. Trebuie să fie conştienţi de responsabilitatea şi efectul pe care fiecare declaraţie sau acţiune a lor o poate provoca, mai ales pe reţelele de socializare", a declarat managerul echipei Germaniei, Oliver Bierhoff.

Cei doi jucători au dat un "like" unei fotografii controversate, înainte de a-şi retrage aprecierea. Fotografia în cauză a fost postată de jucătorul formaţiei Everton, Cenk Tosun. În fotografia postată, apar jucătorii turci care fac un salut militar înspre tribuna de onoare, după golul contra Albaniei, de vineri, din preliminariile Euro-2020.

"Pentru naţiunea noastră şi mai ales pentru cei care îşi riscă viaţa pentru ţara noastră", a fost mesajul lui Tosun la această fotografie.

Ankara a declanşat săptămâna trecută o ofensivă militară în nordul Siriei contra forţelor kurde, atac criticat de numeroase ţări occidentale, între care şi Germania, scrie News.ro.