Echipa națioală de fotbal a Angliei a pierdut meciul cu Cehia, de la Praga, joi seara, scor 1-2, în grupa A a preliminariilor pentru EURO 2020. A fost primul eșec după 10 ani și o zi suferit de englezi în calificări, scrie Mediafax.

Anglia, invinsa de CehiaFoto: fifa.com

Englezii au început bine partida, iar după doar patru minute primeau o lovitură de pedeapsă pentru un fault comis în careu asupra lui Raheem Sterling. Cel care a punctat din penalty a fost Harry Kane, care a ajuns la șapte reușite în această campanie de calificare.

Cehii au reușit să egaleze rapid, în urma unui corner din minutul 9. Cel care a înscris a fost Jakub Brabec. Reușita decisivă a gazdelor a venit în minutul 85, de la Zdenek Ondrasek, iar Cehia s-a impus cu 2-1.

A fost prima înfrângere pentru Anglia în preliminarii din ultimii 10 ani. Precedentul eșec venea la 10 octombrie 2009, contra Ucrainei, scor 0-1. De atunci, englezii au strâns 43 astfel de partide fără înfrângere.

În cazul în care s-ar fi impus, Anglia ar fi obținut matematic calificarea la Campionatul European din 2020. Echipa lui Gareth Southgate ocupă în continuare primul loc în grupa A, cu 12 puncte, la egalitate cu Cehia, și poate obține calificare luni, dacă o învinge pe Bulgaria, iar Kosovo nu câștigă cu Muntenegru.

Vezi aici golurile partidei Cehia vs Anglia.

Rezultatele zilei de joi, în preliminariile EURO 2020:

Grupa A: Cehia - Anglia 2-1

Grupa A: Muntenegru - Bulgaria 0-0

Grupa B: Portugalia - Luxemburg 3-0

Grupa B: Ucraina - Lituania 2-0

Grupa H: Turcia - Albania 1-0

Grupa H: Islanda - Franța 0-1

Grupa H: Andorra - Moldova 1-0