​România U21 a învins, la Ploiești, selecționata similară a Ucrainei, scor 3-0, într-un meci din grupa a opta de calificare pentru Campionatul European din 2021. Toate golurile "tricolorilor" au venit în ultimul sfert de oră al partidei.

Echipa nationala under 21 a RomanieiFoto: frf.ro

Moruțan a deschis scorul în minutul 75, după o centrare a lui Boboc. Intrat pe teren chiar după reușita lui Moruțan, Adrian Petre a reușit o dublă în minutele 80 (după o minge respinsă în față de portar) și 94 (după o eroare în apararea adversă).

În minutul 85, a fost eliminat Marius Marin, la câteva secunde după ce intrase pe teren în locul lui Man.

  • Tricolorii vor întâlni în partida următoare Irlanda de Nord, la 14 octombrie, de la ora 20.30, pe stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari.

Declarații la finalul partidei:

"Se pare că băieții se simt bine aici, la Ploiești. Mă bucur pentru noi, pentru România că am câștigat. Jucătorii s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Nu am început foarte bine, pentru mulți jucători era un moment psihologic, pentru că Ucraina e campioană mondială la U20, dar cred că diferența s-a făcut la nivelul grupului.

”Adrian Petre a început pe bancă, iar acest lucru l-a ambiționat. Despre aceste lucruri vorbim și noi stafful, el trebuie să demonstreze că am greșit și asta mă bucură. A demonstrat în seara asta că noi trebuie să fim mult mai atenți. Moruțan a făcut diferența, a fost decisiv. Am avut discuții cu el înainte de meci și l-am făcut să se relaxeze. Drăguș are două meciuri pentru echipa a doua a lui Standard. E clar că în acest moment îi lipsesc minutele, trebuie să joace mai mult. Eu sunt mulțumit de el, dar trebuie să fie mai prezent în careu.

Cred că ne batem cu Danemarca și cu Irlanda de Nord pentru calificare. Urmează meciul cu Irlanda, trebuie neapărat să îl câștigăm", a spus Mirel Rădoi la Pro X

“Am intrat bine, am ştiut care este rolul meu atunci când am intrat. Suntem fericiţi că am reuşit să câştigăm împotirva campioanei mondiale la under 20. Sper ca antrenorul să nu se obişnuiască cu mine rezervă. Sunt fericit de victoria echipei. Acum trebuie să construim, trebuie să creştem şi să dovedim că suntem un grup foarte unit, ca generaţia trecută”, a spus Adrian Petre la Pro X.

“Sunt foarte fericit că am marcat şi că echipa a câştigat. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au încurajat după episodul de la under 19. Mi-am dorit toată săptămâna să joc meciul de astăzi, m-am antrenat foarte bine şi dacă te antrenezi foarte bine rezultatele vin. Avem un grup unit şi o să facem treabă bună împreună. Ne dorim fiecare să ne calificăm şi să ajungem cât mai departe. Mirel Rădoi ne-a încurajat, ne-a felicitate şi a spus că dacă o ţinem tot aşa o să ajungem departe”, a declarat Olimpiu Moruțan, potrivit News.ro.

Au evoluat echipele:

România: 1. Vlad – 2. Boboc, 4. Paşcanu, 15. Chindriş, 19. Velisar – 22. Moruţan (17. Olaru ’76), 5. Băluţă, 14. Oaidă – 8. Man (16. Marin ’84), 9. Ganea (11. Petre ’76), 10. Drăguş (7. Mihăilă ’63). Selecţioner: Mirel Rădoi

Ucraina: 23. Bilyk – 4. Popov, 20. Cheberko, 3. Bykov – 13. Milovanov, 10. Lednev (14. Mudryk ’71), 16. Chekh, 6. Shaparenko, 8. Dubinchak – 19. Topalov (21. Tsitaishvili ’58), 11. Rusyn (9. Supriaha ’71). Selecţioner: Ruslan Rotan

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Polonia, cu Bartosz Frankowski la centru.

Clasamentul Grupei 8:

1. Finlanda 3 meciuri (7-1) 7 puncte

2. Danemarca 2 (4-2) 6

3. România 2 (4-2) 3

4. Ucraina 3 (4-5) 3

5. Irlanda de Nord 3 (2-3) 2

6. Malta 3 (0-8) 1

La Campionatul European din 2021, turneu final cu 16 participante găzduit de Ungaria şi Slovenia, se califică direct cele 9 câştigătoare de grupe şi cel mai bun loc doi. Celelalte opt selecţionate de pe poziţiile secunde vor disputa un baraj în dublă manşă pentru a completa cele patru locuri rămase.