Fostul fotbalist Ronaldinho Gaucho a fost convocat, miercuri, de Camera Deputaţilor din Brazilia pentru a explica legătura sa cu o firmă anchetată că promovează o piramidă financiară, au anunţat surse parlamentare, citate de agenţia spaniolă EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul jucător al cluburilor FC Barcelona, Milan şi PSG este suspectat că ar fi participat la o escrocherie căreia îi este atribuită firmei "18kRonaldinho", care propunea false câştiguri de peste 2 la sută pe zi oricărei persoane care investeşte minimum 30 de dolari în monede virtuale (bitcoin).

Firma, în care fostul fotbalist apare ca "ambasador", s-a născut la bază având drept obiect de activitate comercializarea de ceasuri şi bijuterii, dar conform Ministerului Public obiectul de activitate s-a transformat într-o piramidă financiară cu criptomonede.

Avocatul Sergio Queiroz, care îl reprezintă pe Ronaldinho, a afirmat că relaţia clientului său cu această firmă s-a încheiat odată ce a aflat că afacerea a luat o altă turnură.

În ultimii ani, fostul campion mondial cu Selecao (2002) a avut diverse probleme cu legea. Cea mai recentă este neplata unei amenzi în valoare de 8 milioane de euro, pentru o construcţie imobiliară ilegală, motiv pentru care i-a fost confiscat şi paşaportul.

Un tribunal regional a decis în 2015 să impună o amendă lui Ronaldinho şi fratelui său, Roberto de Assis, care au provocat daune ale mediului prin construcţia ilegală a unui depozit portuar, cu un doc pentru ambarcaţiuni mici şi platforme de pescuit, într-o zonă protejată pe malul lacului Guiaba, situat în Porto Alegre, capitala statului Rio Grande do Sul, scrie Agerpres.