Petr Cech (37 de ani), fostul portar de la Chelsea și Arsenal, retras din activitatea de fotbalist în acest an, a devenit jucător de hochei al echipei britanice Guildford Phoenix, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul a fost făcut de clubul britanic, miercuri seara, prin intermediul rețelelor de socializare. Petr Cech, care va evolua tot pe postul de portar, a declarat că hocheiul este una dintre pasiunile sale mai vechi.

"Sunt fericit să am oportunitatae de a juca pentru Phoenix, unde pot căpăta experiență. Sper să ajut această echipă tânără să-și atingă obiectivele acestui sezon și să câștige cât mai multe jocuri când voi avea șansa să joc. După 20 de ani de fotbal profesionist, va fi o experiență minunată să practic un sport pe care iubeam să-l urmăresc când eram copil", a declarat Petr Cech.

Guildford Phoenix este o echipă de hochei fondată în 2017, care evoluează în al patrulea eșalon britanic. Petr Cech poate debuta la noua sa formație duminică, în meciul contra celor de la Swindon Wildcats 2

Cech s-a retras din activitatea de fotbalist în 2019, de la Arsenal. Alături de "tunari", portarul a câștigat Cupa Angliei și două Supercupe. Jucătorul ceh a avut cele mai mari realizări din carieră la Chelsea, unde a câștigat Champions League, Europa League, patru titluri în Premier League, patru Cupe ale Angliei, trei Cupe ale Ligii și patru Supercupe.

După retragerea din cariera de jucător, Petr Cech a acceptat un post de consultant tehnic și de performanță în cadrul clubului Chelsea.