Selecţionerul Braziliei, Tite, a criticat confederaţia braziliană pentru că nu ţine cont de datele FIFA pentru meciurile internaţionale, el precizând că îi pare rău că este nevoit să îi facă pe jucători să rateze partide importante de campionat şi cupă, relatează Reuters, potrivit News.ro.

TiteFoto: fifa/ getty

“Atunci când joacă echipa naţională n-ar trebui să fie meciuri la nivel de echipe de club. Îmi aleg jucătorii şi o fac cu inima grea”, a spus Tite cu o zi înainte de meciul amical pe care naţionala Braziliei îl va disputa cu Senegal, în Singapore.

Ca urmare a convocărilor la echipa naţională, liderul Flamengo nu îi va avea în lot pe fundaşul Rodrigo Caio şi pe atacantul Gabriel Barbosa la cel puţin două meciuri şi Palmeiras, echipa de pe locul doi, nu îl va avea pe portarul Weverton la partida de miercuri cu formaţia de pe locul trei, Santos.

Flamengo şi Gremio, care îi are la lotul naţional pe Everton şi Matheus Henrique, îşi vor recupera jucătorii cu doar câteva zile înainte de manşa secundă a semifinalei Copa Libertadores, de la Rio, din 23 octombrie. Meciul tur, disputat la Porto Alegre, s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

Tite a criticat şi Pitch, compania care se ocupă ce programul amicalelor Braziliei. Gazonul de pe stadionul naţional din Singapore nefiind în cea mai bună stare, organizatorii i-au împiedicat pe jucători să se antreneze acolo înainte de meci.

În Singapore, naţionala Braziliei întâlneşte în această săptămână naţionalele Senegalului şi Nigeriei, în meciuri amicale.