Sam Allardyce (64 de ani), fost selecționer al Angliei, în prezent liber de contract, crede că Manchester United riscă să retrogradeze la finalul acestui sezon dacă nu își va îndrepta rapid problemele pe care le are, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

În acest sezon, Manchester United a suferit înfrângeri împotriva unor echipe precum Crystal Palace (1-2), West Ham (0-2) sau Newcastle (0-1), iar echipa lui Ole Gunnar Solskjaer ocupă locul 12 în Premier League, după opt etape, având nouă puncte. Diferența față de primul loc retrogradabil este de doar două lungimi. În acest caz, Allardyce a găsit mai multe similarități cu sezonul 1973/1974, când Manchester United retrograda în liga secundă.

"Manchester United a retrogradat în 1974 când avea o echipă grozavă pe hârtie, deci nu ar fi ceva imposibil ca și acum să se întâmple o astfel de catrastrofă dacă încrederea și accidentările rămân la fel. Jucătorii tind să nu se recupereze la fel de rapid ca atunci când lucrurile merg bine, asta e clar.

Mai este și cazul lui Pogba, care poate apărea să spună . Manchester United nu a înscris îndeajuns de multe goluri, iar asta devine o problemă. Să sperăm că nu se vor chinui în subsolul clasamentului, dar clar se îndreaptă spre retrogradare. Ole (n.r. - Gunnar Solskjaer) are o misiune dificilă. Știu că ei spun că e momentul unei reconstrucții, dar nu poți să îți vinzi golgheterul (n.r. - Romelu Lukaku) și să nu îl înlocuiești. Asta e o problemă majoră", a declarat Sam Allardyce, pentru talkSPORT.

În ultima etapă din Premier League, Manchester United a fost învinsă de Newcastle, scor 0-1, și a ajuns pe locul 12. În runda următoare, echipa lui Solskjaer va înfrunta campioanei Europei, Liverpool, pe teren propriu.