Bastian Schweinsteiger, campion mondial cu Germania în 2014 şi fost căpitan al Mannschaft, şi-a anunţat retragerea marţi pe Twitter, scrie AFP.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

''Cu un pic de nostalgie anunţ sfârşitul carierei mele active de jucător, dar aştept cu nerăbdare sarcinile interesante care mă aşteaptă în curând. Voi rămâne fidel fotbalului'', a scris Schweinsteiger, 35 de ani, care şi-a încheiat cariera în Statele Unite, la Chicago Fire.

"A fost probabil unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut Germania", a declarat, marţi, la Dortmund, selecţionerul Joachim Loew, care pregăteşte amicalul împotriva Argentinei. "A fost un jucător deosebit şi o personalitate puternică. Toată lumea are încă imaginea finalei Cupei Mondiale din 2014 când a continuat să joace cu sângele curgându-i pe faţă, a luptat până la epuizare'', a adăugat acesta.

Poreclit 'Schweini', fostul atacant are 121 de selecţii la naţionala Germaniei (24 de goluri), cu care a fost o dată campion mondial, de două ori pe locul 3, în 2006 şi 2010, şi vicecampion european în 2008, potrivit Agerpres.

După cucerirea titlului mondial, a preluat banderola de căpitan pe care a păstrat-o până la retragerea internaţională, în 2016. A petrecut cea mai mare parte a carierei sale la Bayern Munchen, câştigând Liga Campionilor în 2013, opt titluri de campioană a Germaniei şi şapte Cupe ale Germaniei. Plecat apoi la Manchester United, a câştigat Cupa Angliei în 2016 şi Cupa Ligii în 2017.

Schweinsteiger a jucat duminică ultimul său meci cu Chicago Fire, câştigând cu 5-2 la Orlando City.