​A treia ediție a Sports Festival propune un meci demonstrativ de fotbal România vs World Stars. Este vorba despre meciul de retragere al lui Adrian Mutu, care îi va pune față în față pe prieteni și foști coechipieri ai românului de la echipele de club la care a evoluat și pe foști fotbaliști ai naționalei României. La partida de pe 13 iunie 2020, de la Cluj-Napoca, vor juca, printre alții, Andrea Pirlo și Francesco Totti.

Adrian MutuFoto: HotNews / DP

"Anunțăm azi o nouă etapă a ceea ce înseamnă Sports Festival 2020. În cadrul evenimentului vom avea două meciuri demonstrative, cel de tenis și cel de fotbal. Noi vom continua să încurajăm sportul, mișcarea. Vom merge pe aceeași rețetă, vom avea peste 30 de sporturi. Vom avea inițiere, vom avea conferințe, dar și un masterclass cu un invitat de marcă.

E o onoare pentru noi, Adrian Mutu a ales să își organizeze meciul de retragere alături de noi. Vom avea și o parte de show pentru a ne simți bine, la fel ca și în anii trecuți. Avem mai multe discuții cu fotbaliști, dar nu e încă nimic confirmat.

Cred că l-am convins prin seriozitatea noastră. Noi am încercat și am reușit să aducem cele mai mari nume din lumea sportului. Cred că propunerea către Adi a venit natural. Dacă l-am avut aici pe Gică Hagi, alegerea lui Adi Mutu a venit natural", a declarat Mirel Alexa, unul dintre organizatorii Sports Festival, potrivit Ziua de Cluj.

“Îmi place mult la Cluj, e un oraș extraordinar, care s-a schimbat în bine. Mă simt onorat că voi face parte din acest proiect. Va fi un meci care ne dă posibilitatea de a le mulțumi oamenilor pentru toți anii petrecuți la echipa națională, potrivit Ziua de Cluj.

Aș vrea să fie un meci important, care să inspire și tinerii, vor veni jucători importanți, care nu cred că au mai fost în România. Ibrahimovic a fost colegul meu de cameră un an și jumătate la Juventus. El are un contract, suntem în discuții și vom vedea ce va fi.

Vom încerca să formăm un mix între Generația de Aur și generația mea. Sports Festival a fost singura propunere care m-a convins. Mi-a plăcut ce se întâmplă pe lângă demonstrativ în cele patru zile, e un eveniment care ar trebui organizat peste tot. Nu m-a interesat în ce oraș va fi, important era să fie în România, dar Clujul este un oraș important al țării

Am dorit să aducem jucători tineri, care nu au jucat alături de noi. E important să le arăți unde poți ajunge dacă muncești. Am ales tot ce e mai bun și toți cei care pot să inspire tinerii. Sper să vină cât mai mulți fani la stadion, cât mai mulți iubitori ai fotbalului. Noi vrem să facem spectacol și să oferim un exemplu copiiilor”, a spus Adrian Mutu.

În echipa lui Adrian Mutu se va afla și Mirel Rădoi, actualul selecționer al naționalei de tineret a României. Dintre numele mari care vor lua parte la meciul de retragere al "Briliantului" și-au anunțat prezența Andrea Pirlo, fost jucător la Juventus, și Francesco Totti, legenda clubului AS Roma.

Pe lista invitaților se află și Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy), însă suedezul nu și-a confirmat prezența. "Avem foarte multe confirmări, dar sunt anumiți jucători care sunt încă în activitate, jucători foarte importanți pentru echipele lor. Așa cum știți, Ibra a fost colegul meu de cameră un an jumate la Juventus, deci discut și cu el. Ibra e încă în activitate, în SUA. Trebuie să vedem dacă are posibilitatea să vină, dar suntem în discuții și așteptăm o confirmare cât mai repede", a spus Mutu.

În vârstă de 40 de ani, Mutu, care are 77 de selecţii la naţională şi 35 de goluri marcate, s-a retras din cariera de fotbalist în 2016. El a evoluat la echipe ca FC Argeş, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Fiorentina, Chelsea, Juventus, Cesena, Ajaccio, Petrolul, FC Pune City şi ASA Târgu Mureș.

După retragere, Mutu a optat pentru o carieră de antrenor, el pregătind acum echipa a doua a clubului Al Wahda din Emiratele Arabe Unite.

La Sports Festival 2020 va veni și Simona Halep, care a participat și anul acesta, alături de Fabio Fognini, Marius Copil, Darren Cahill, Andrei Pavel și Daniela Hantuchova.

A treia ediție a Sports Festival se va desfășura în perioada 11-14 iunie 2020, la Cluj-Napoca.