UEFA a anunţat că a declanşat o procedură disciplinară împotriva clubului Lazio pentru comportament rasist al fanilor la meciul cu Rennes, scor 2-1, din 3 octombrie, din etapa a II-a a Grupei E a Ligii Europa, din care face parte şi CFR Cluj, informează News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

La întâlnirea cu formaţia franceză, disputată pe Stadio Olimpico, mai mulţi susţinători ai gazdelor au făcut salutul fascist.

Cazul va fi analizat de UEFA la 17 octombrie.

Echipa lui Ştefan Radu s-ar putea alege cu un meci cu porţile închise, pentru că nu este la prima abatere. Sezonul trecut, salutul fascist a fost văzut în rândul suporterilor laziali la meciul cu FC Sevilla, din şaisprezecimile Ligii Europa.

Pentru acest incident, Comisia de Disciplină a UEFA a amendat gruparea italiană şi a închis o tribună a Stadionului Olimpic la meciul de joia trecută.

Următoarea partidă pe teren propriu în Liga Europa a formaţiei din capitala Italiei va avea loc la 7 noiembrie, cu Celtic Glasgow.

CFR Cluj a învins Lazio, acasă, cu 2-1, în primul meci disputat în grupă, campioana României urmând a evolua pe Stadio Olimpico la 28 noiembrie, de la ora 22.00, în penultima etapă.