Gimnasia La Plata a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 4-2 (1-2), formaţia Godoy Cruz, în etapa a IX-a a campionatului Argentinei. Aceasta a fost prima victorie a oaspeţilor în acest sezon, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"El Pibe D'Oro" a preluat formaţia de pe ultimul loc al clasamentului, cu un punct după cinci etape. Fostul internaţional a avut nevoie de patru meciuri pentru a aduce primul succes echipei sale şi acesta a venit după trei înfrângeri, în disputa cu echipa care era penultima în clasament, cu trei puncte.

Acum Gimnasia La Plata a făcut schimb de locuri în clasament cu adversara de sâmbătă. Gody Cruz a coborât pe ultima poziţie, locul 24, iar La Plata a urcat pe locul 23.

La fel ca pe vreamea când antrena echipa Dorados în Mexic, Maradona a dansat şi a cântat în vestiar alături de elevii săi, după meci, iar în avionul cu care echipa s-a întors la Buenos Aires le-a ţinut acestora un discurs de la microfonul stewardeselor.

"Astăzi, trebuie să sărbătorim munca fiecăruia dintre voi, pentru că am câştigat la Mendoza, ok? Sunt mândru să fiu antrenorul echipei Gimnasia y Esgrima de La Plata", le-a spus "căpitanul navei", aşa cum s-a autointitulat Maradona, jucătorilor săi, în avion.