FCSB și Dinamo au oferit un meci spectaculos, sâmbătă, în etapa a 12-a din Liga 1, pe Arena Națională. "Câinii" au deschis scorul în minutul 9 prin Ciobotariu (în urma unui corner executat de Dan Nistor, care a fost periculos pe toată durata partidei), iar echipa antrenată de Bogdan Vintilă a egalat în minutul 28, Florinel Coman profitând de erorile din apărarea dinamovistă. Ambele echipe au fost aproape de al doilea gol (au avut și câte o bară), însă Bălgrădean și Piscitelli au fost la post în momentele în care apărările au cedat.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • La acest meci au asistat aproximativ 30.000 de spectatori. Dinamo a avut o galerie de 8.000 de fani.
  • Partida a fost întreruptă zece minute în prima repriză din cauza scandărilor rasiste și petardelor aruncate din tribune. De asemenea, jocul a fost unul foarte aprins, Istvan Kovacs arătând nu mai puțin de 13 cartonașe galbene (șase pentru gazde, șapte pentru oaspeți).

Declarații la finalul partidei:

Bogdan Vintilă: Meritam să câştigăm, rezultatul este injust

"Mai aveam nevoie de încă un gol pentru a sta liniştiţi. A fost un meci spectaculos, dar din punctul meu de vedere meritam să câştigăm pentru că am avut ocazii mai multe şi mai clare. Consider că rezultatul este injust, pentru că am avut mult mai multe ocazii.

Florin Tănase e mulţumit în primul rând că joacă fotbal. Eu încerc să îl pun vârf fals, e un atacant care să coboare la mijloc, să facă patru mijlocaşi, încerc. Tănase joacă bine pe orice post îl pun pentru că el este un atacant inteligent, care poate să joace pe oricare dintre cele trei posturi din faţă, plus mijlocaş" - Bogdan Vintilă, potrivit Digi Sport.

Dusan Uhrin: Trebuie să luptăm mai mult. Dacă ne concentram tot meciul am fi câştigat

"Un rezultat bun pentru toată lumea, şi noi puteam câştiga şi ei. Mulţumesc suporterilor, o atmosferă fantastică. Nu ştiu cât de departe e play-off-ul. A fost un meci dificil, pentru că a fost foarte bun, am avut ocazii, la fel şi ei, dar simt că am fi putut câştiga. Ne-am pierdut concentrarea şi au înscris. Trebuie să muncim mai mult, dacă ne concentram tot meciul am fi câştigat. Trebuie să luptăm mai mult", a spus Uhrin la Digi Sport.

Florinel Coman: Îmi cer scuze că i-am aplaudat ironic pe fanii dinamovişti

"Este un punct, dar cred că meritam mai mult. A fost un gol norocos, am intrat motivat să dau gol, am avut galeria fenomenală, care ne-a împins de la spate. Fanii dinamovişti m-au înjurat, au fost mulţi, ce pot spune? Decizia arbitrului de a opri jocul a fost corectă. Îmi cer scuze că i-am aplaudat ironic, mai mult nu am ce zice. Lucrurile îmi merg foate bine, cred că sunt un fotbalist mai matur, mă simt mai puternic fizic şi mental şi asta îmi dă încredere" - Florinel Coman la Digi Sport.

Dan Nistor: Atât vreau să spun: Am avut penalty clar! Toată lumea l-a văzut

"Nu prea vreau să discut, atât vreau să spun, că am avut un penalty clar în prima repriză. Toată lumea l-a văzut, din păcate domnul Kovacs nu l-a acordat. Ați văzut și dumneavoastră, noi, cu poartă goală... (n.r. cea mai mare ocazie) Mai mare de atât, ce mai vrei? Ăsta este rezultatul, trebuie să muncim mai mult și să urcăm în clasament" - Dan Nistor, potrivit Digi Sport.

Cristian Manea: Am avut probleme doar la faze fixe, nu la acţiuni. Terenul se rupe foarte rău

"Mergem mai departe şi sperăm ca la următorul meci să câştigăm. Noi am avut probleme doar la faze fixe, nu cred că ne-au creat probleme la acţiuni. Terenul ne-a pus puţin probleme, se rupe foarte rău. Cu Bogdan Vintilă lucrăm foarte mult tactic, cu mingea, să pasăm mai bine, să creăm relaţii de joc" - Cristian Manea la Digi Sport.

Denis Ciobotariu: Am fost defavorizaţi, meritam victoria

"Mă bucur că am reuşit să-mi ajut echipa şi mi-am îndeplinit un vis prin acest gol: să marchez într-un derby cu Steaua. Am jucat fundaş dreapta, m-am adaptat destul de bine şi încă o dată mă bucur că am înscris. Sunt sigur că puteam mai mult, am fost şi defavorizaţi, am primit multe cartonaşe galbene, am avut şi un penalti din câte am înţeles. Am avut foarte multe ocazii, ne pare rău că nu am reuşit să mai marcăm. Ne pare rău că în această seară am putut doar un egal. Ne pare rău că la 19 ani de la tragedie (n.r. – decesul lui Cătălin Hîldan) nu am reuşit să câştigăm. Cred că meritam victoria. Am avut ocaziile mai mari şi acest meci putea să se termine altfel” - Denis Ciobotariu la Digi Sport.

Filip Mrzljak: Meritam trei puncte. Ne-a ajutat întreruperea meciului

"Cred că am avut ocazii mai bune, cred că am avut ocazii mai concrete. Meciul a fost foarte frumos din primul minut şi emoţionant, nu mă aşteptam la aşa ceva. Eşti un alt fel de jucător când ai aşa fani, e foarte frumos. Cred că data viitoare o să joc şi mai bine şi eu şi echipa. Zece minute am avut noi posesia, zece minute au avut ei şi aşa cred că a fost un meci frumos pentru fani. Cred că meritam trei puncte astăzi, sunt fotbalist, vreau să câştig de fiecare dată . Cred că a fost meci frumos pentru fani. Arbitrul trebuie să respecte regulile, e decizia lui (n.r. - de a întrerupe emciul). Cred că nu a greşit cu nimic, e bine ca a continuat meciul. Cred că ne-a ajutat întreruperea, am ieşit apoi de la vestiare, am preluat iniaţiativa şi am jucat mai bine. Păcat că s-a terminat repriza. Cred că a venit bine oprirea meciului, înainte FCSB avea iniţiativa" - Filip Mrzljak la Digi Sport.

Au evoluat următoarele echipe:

FCSB: Bălgrădean - Cr. Manea (Moruţan '74), I. Cristea, Planici, Panţîru - Vînă (Ad. Popa '46), Oaidă, Ov. Popescu - D. Man (Gnohere '46), Fl. Tănase, Fl. Coman. Antrenor Bogdan Argeş Vintilă;

Dinamo: Piscitelli - Ciobotariu, Puljici, M. Popescu, Corbu - Mrzljak (Răuţă '60), Filip - R. Moldoveanu (Brito '90+4), Nistor, Neicuţescu (D. Popa '74) - Montini. Antrenor Dusan Uhrin.

Cartonaşe galbene: Coman '3, Tănase '32, Vînă '45+1, Oaidă '59, Planic '71, Ov. Popescu '74 / Filip '2, Puljic '12, Neicuţescu '27, Corbu '32, Nistor '76, Ciobotariu '87, Piscitelli '90+4.

Meciul a fost arbitrat de Istvan Kovacs, ajutat de Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene. Arbitru de rezervă a fost Iulian Călin, iar observatori Alexandru Deaconu şi Eduard Alexandru.

Clasamentul Ligii 1, după FCSB vs Dinamo:

Desfășurarea livetext a derbiului dintre FCSB și Dinamo:

'90+4 Ultima schimbare la Dinamo: Brito debutează, intră în locul lui Moldoveanu. Piscitelli ia galben pentru trageri de timp.

'90+3 Moruțan ratează un șut din afara careului, Gnohere se întinde după minge, dar nu ajunge la timp și faza se termină.

De la margine se arată trei minute suplimentare.

'90 Florinel Coman execută foarte bine lovitura liberă, aproape de vinclu, Piscitelli scoate în ultimul moment.

'88 Bălgrădean degajează spre Coman, acesta este faultat de Ciobotariu (ia și el galben, al șaselea al dinamoviștilor - tot atâtea au și cei de la FCSB) în marginea careului.

'87 Dinamoviștii recuperează o minge, Răuță avea câțiva colegi în poziții bune, dar alege să tragă și Bălgrădean prinde fără probleme.

'85 Daniel Popa lovește cu capul, dar mingea cade pe plasa porții.

'83 Nistor mai trimite un potențial assist din lovitură liberă, Montini deviază spre poartă, dar mingea trece pe lângă bară.

'79 Moruțan îi păcălește pe dinamoviști, îi pasează lui Popa, acesta trimite mingea puternic în fața porții, Gnohere încearcă să împingă în poartă, nu reușește, dar era oricum în ofsaid.

'76 Nistor își ia revanșa în fața lui Ovidiu Popescu, îl faultează și este avertizat cu galben.

'74 Ultima schimbare la FCSB: Manea este înlocuit cu Moruțan. Uhrin face a doua modificare: Popa în locul lui Neicuțescu.

'74 Ovidiu Popescu ia galben după o intrare tare la Nistor.

'72 Tănase trimite peste poartă dintr-o lovitură liberă centrală (20 de metri distanță).

'70 Planic ia galben după ce a continuat o fază oprită. Gnohere s-a aruncat în careu după un contact cu Corbu (dinamovistul a lovit prima oară mingea).

'67 Fază construită frumos de dinamoviști. Nistor pasează pentru Corbu, acesta trimite la Montini și italianul îl găsește pe Neicuțescu, care lovește slab mingea și trimite pe lângă poartă.

'66 Manea trimite cu umărul spre poartă, Piscitelli prinde fără probleme.

'62 Nistor încearcă un șut de la distanță, mingea trece puțin peste bara transversală.

'60 Prima schimbare la Dinamo: Răuță în locul lui Mrzljak.

'59 Oaidă ia galben după un fault la Nistor.

'55 Nistor este din nou strălucitor, îl găsește pe Moldoveanu cu o pasă filtrantă, acesta trimite în fața porții, dar Cristea respinge în ultimul moment din fața lui Montini.

'52 Ovidiu Popescu trage pe lângă poartă din afara careului.

'51 Adi Popa trece de Corbu, îl caută pe Gnohere, dar Popescu respinge în corner. Tănase trimite în bara transversală cu o lovitură de cap.

Coman rămâne principala amenințare pentru poarta dinamovistă.

'46 Piscitelli respinge cu o mână șutul lui Popa, după ce Corbu a ratat întâlnirea cu balonul.

A început repriza secundă. Două schimbări la FCSB: Gnohere și Popa au intrat, Man și Vînă au ieșit.

Pauză pe Arena Națională. FCSB vs Dinamo 1-1, după o repriză tensionată.

'45+3 Nistor mai centrează o dată perfect, Planic îi blochează incredibil pe Popescu și pe Montini de pe linia porții, iar Puljic trimite incredibil în bară din apropiere.

'45+2 Nistor centrează pe jos, Manea respinge în corner.

Dinamoviștii au o perioadă bună de joc, presează, obțin din ce în ce mai multe faze fixe. Filip este faultat de Vînă, care primește galben.

De la margine sunt arătate patru minute suplimentare.

'43 Bălgrădean are o intervenție de ultim moment după încă o centrare de calitate a lui Nistor. Montini a trimis cu capul pe spate, lângă bară, însă portarul celor de la FCSB a fost pe fază. Mingea a sărit în mână lui Cristea, trebuia să fie penalti pentru Dinamo, dar arbitrii nu au văzut bine faza.

Chiricheș și Chipciu se află în tribune alături de Mihai Stoica.

'35 Manea centrează periculos, Puljic respinge. Mihai Popescu încearcă să lovească balonul cu capul, dar este faultat dur de Man. Jucătorul lui Dinamo rămâne întins pe gazon, însă își revine după câteva momente.

Se reia partida din minutul 33. Coman execută cornerul, dar dinamoviștii resping.

Meciul este întrerupt pentru zece minute.

Fanii dinamoviști îi adresează scandări rasiste lui Florinel Coman, arbitrul Istvan Kovacs trimite echipele la vestiare (a fost și el lovit la faza anterioară cu o petardă).

Tănase și Corbu continuă conflictul, Kovacs îi cheamă la el pentru un ultim avertisment.

'30 FCSB obține o lovitură de colț, Coman se îndreaptă spre minge, este așteptat de fanii dinamoviști cu petarde și le răspunde cu aplauze. Istvan Kovacs îl sancționează cu un cartonaș galben. La aceeași fază, Tănase și Corbu primesc cartonașe galbene pentru un conflict în careu.

'28 Goool FCSB! Dinamoviștii evită să intervină la Panțîru și la Tănase, mingea ajunge într-un târziu la Florinel Coman, acesta insistă, ajunge în marginea colțului careului mic și îl învinge pe Piscitelli cu un șut pe jos.

'27 Neicuțescu este al treilea dinamovist avertizat cu galben.

'26 Coman încearcă un șut cu pământul de la distanță, Piscitelli reține în doi timpi.

'22 Man are o intervenție ratată la Corbu, dinamovistului îi curge sânge din nas. Jocul este întrerupt, Uhrin îl scoate pe Gabriel de Moura la încălzire.

'18 Puljic îl faultează pe Vînă și primește cartonaș galben.

FCSB presează, Coman pune mari probleme în flancul drept al apărării dinamoviste, însă echipa lui Uhrin rezistă.

'15 Man pasează prin spatele lui Corbu, Tănase se află în poziție corectă de această dată, însă Piscitelli parează șutul său.

'14 Florinel Coman trece spectaculos de Ciobotariu, trage la poartă, dar șutul său este blocat în ultimul moment.

'12 Manea reia spre poartă cu o lovitură de cap, dar nu trimite suficient de puternic și Piscitelli prinde fără probleme.

'9 Goool Dinamo! Denis Ciobotariu se înalță și trimite perfect cu capul, la colțul scurt. Dan Nistor a centrat din nou decisiv.

'9 Ocazie dublă pentru Dinamo. Moldoveanu este blocat de Panțîru în momentul în care încearcă o foarfecă, iar Bălgrădean respinge cu greu în corner șutul lui Montini.

'7 Tănase este găsit în careu de Ovidiu Popescu, însă de la margine este ridicat fanionul pentru ofsaid (jucătorul celor de la FCSB părea să se afle în poziție corectă).

'3 Coman încearcă un șut la colțul lung, Piscitelli respinge spectaculos în lateral.

'2 Montini trimite primul șut al partidei, însă mingea este oprită de Cristea. După o pasă greșită a lui Corbu, Popescu pleacă pe contraatac, este blocat de Filip și dinamovistul primește cartonaș galben.

Jocul a început cu o mică întârziere, din cauza petardelor aruncate de fanii celor două echipe. FCSB a avut lovitura de start.

"Cătălin Hîldan înseamna Dinamo" a fost mesajul PCH.

Update 20:23 Ștefan Stan interpretează în premieră imnul Ligii 1, dar singurii care se aud sunt suporterii celor două echipe.

Update 19:52: Jucătorii celor două echipe ies la încălzire. Suporterii celor de la FCSB sunt încurajați să cânte.

19 ani fără "Unicul Căpitan"

​Suflarea dinamovistă comemorează sâmbătă 19 ani de la moartea lui Cătălin Hîldan, cel supranumit de galeria lui Dinamo "Unicul Căpitan". Pe 5 octombrie 2000, la un meci amical disputat la Oltenița, Hîldan (24 de ani) a căzut secerat pe gazon în minutul 74 și nimeni nu a mai putut face ceva pentru a-l salva.

Cătălin suferise un atac cerebral, iar decesul a fost consemnat la un spital din Oltenița. Tricoul purtat de Hîldan (cel cu numărul 11) a fost retras pentru totdeauna de formația din Ștefan cel Mare.

Ultimele întâlniri directe:

Liga 1, returul sezonului regulat: Dinamo - FCSB 1-1, 11 noiembrie 2018

Liga 1, turul sezonului regulat: FCSB - Dinamo 3-3, 25 iulie 2018

Liga 1, returul sezonului regulat: Dinamo - FCSB 2-2, 18 februarie 2018

Liga 1, turul sezonului regulat: FCSB - Dinamo 1-0, 24 septembrie 2017