Suspendarea de patru ani a lui Michel Platini din orice activitate legată de fotbal se va încheia marţi, iar fostul preşedinte al UEFA a dezvăluit pentru L'Equipe că nu are un proiect clar şi a indicat că nu exclude să candideze în 2020 la şefia Federaţiei franceze, informează Agerpres.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Nu va fi nimic de sărbătorit fiindcă nu m-am considerat niciodată suspendat", a spus Platini, care a condus UEFA între 2007 şi 2015.

Fostul mare internaţional francez a vorbit despre ultimii patru ani, care la început au fost foarte grei pentru el. "Vreau să mă bucur de anii care vor veni, întrebându-mă mai ales unde şi când mă voi simţi cel mai bine. Nu voi face ceva ce nu-mi place, doar ca să mă răzbun", a afirmat el.

Într-o primă fază, Platini vrea să vadă cum este perceput după încheierea suspendării, apoi va lua o hotărâre. "Îi voi vedea pe cei (conducători - n. r.) ce reiau contactul cu mine, cum o fac şi în ce scop", a spus Platini.

Triplul câştigător al Balonului de Aur va fi atent la ce se întâmplă la FIFA, deşi mai sunt patru ani până la alegerile pentru conducerea acestui for. El ar putea fi interesat să-i ia locul lui Noel Le Graet ca preşedinte al Federaţiei franceze de fotbal (FFF), alegerile pentru conducerea acesteia fiind programate la sfârşitul lui 2020.

"Multă lume îmi vorbeşte deja despre asta. Nişte prieteni mă sfătuiesc să candidez, alţii îmi spun: 'Care e interesul să fii preşedintele FFF când ai fost preşedintele UEFA?' Chiar şi acea dată mi se pare îndepărtată. Încă nu m-am gândit cu adevărat la asta", a asigurat fosta vedetă a lui Juventus.