​Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat, miercuri, că 11 cluburi din Liga I sunt de acord cu creşterea numărului jucătorilor de rezervă de la şapte la nouă, solicitare făcută de Universitatea Craiova. Două grupări nu sunt de acord, a precizat LPF.

LPF, logoFoto: lpf.ro

“Având în vedere că pe adresa LPF au venit, din partea cluburilor afiliate, răspunsurile la cererea Universităţii Craiova, adresată FRF, prin care solicita modificarea ROAF, suntem în măsură să prezentăm poziţia acestora. Precizăm faptul că, în urma şedinţei Comitetului Executiv al FRF din 20 august 2019, când clubul Universitatea Craiova a solicitat ca numărul de jucători înscrişi în raportul de arbitraj să crească de la 18 la 20, cu consecinţa creşterii numărului de jucători de rezervă de la şapte la nouă, celelalte 13 cluburi din CASA Liga 1 au răspuns astfel: 11 cluburi s-au declarat de acord cu solicitarea Universităţii Craiova, iar două cluburi şi-au manifestat dezacordul fără a oferi alte precizări. Dintre cele 11 cluburi care şi-au manifestat acordul, nouă au făcut-o fără a avea vreo obiecţie faţă de cererea Universităţii Craiova, iar alte două cluburi din CASA Liga 1 şi-au dat acordul, dar au precizat că nu acceptă un număr de opt jucători, formaţi la nivel naţional, pe foaia de joc”, se arată într-un comunicat al forului.

LPF a înaintat de urgenţă către FRF, în atenţia Secretariatului General şi a Departamentului Juridic, centralizatorul opţiunilor exprimate de membrii afiliaţi, cu rugămintea de a fi îndreptat către Comitetul Executiv, împreună cu materialele specifice, pentru şedinţa acestuia de joi.

Universitatea Craiova a solicitat FRF modificarea ROAF, astfel încât numărul de jucători înscrişi în raportul de arbitraj de fiecare club din Casa Liga I să crească de la 18 la 20, cu consecinţa creşterii numărului jucătorilor de rezervă de la şapte la nouă jucători. De asemenea, s-a solicitat şi creşterea de la şase la opt a numărului de jucători formaţi la nivel naţional care urmează să fie înscrişi în raportul de joc pentru fiecare meci oficial din Casa Liga I.

Aceste modificări implică şi ajustarea băncilor pentru jucători de rezervă şi pentru persoanele oficiale. Dacă acestea sunt dotate în prezent cu 13 scaune care pot fi ocupate de şapte jucători de rezervă şi şase persoane oficiale, în situaţia aprobării solicitării Universităţii Craiova băncile de rezervă ale tuturor cluburilor din Casa Liga I vor trebui să fie dotate cu 15 scaune care vor fi ocupate de nouă jucători de rezervă şi şase persoane oficiale.

Universitatea Craiova a arătat că datorită regulii U21, care prevede obligativitatea utilizării a doi jucători U21 în formula de start, cluburile sunt nevoite să aibă cel puţin patru jucători U21 în lot. De asemenea, creşterea numărului de jucători de rezervă de la şapte la nouă ar oferi antrenorilor mai multe variante pentru înlocuirea jucătorilor pe parcursul meciului, scrie News.ro.