Ajuns la 34 de ani, Cristiano Ronaldo a dezvăluit că în ultimii cinci ani s-a gândit la momentul retragerii. Cvintuplu câştigător al "Balonului de Aur", lusitanul a afirmat că încă iubește fotbalul și îi place să îi bucure pe oamenii care îl admiră, însă nu exclude posibilitatea de a pune ghetele în cui peste un an sau doi.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Încă iubesc fotbalul. Îmi place să-i bucur pe oamenii care îl iubesc pe Cristiano Ronaldo. Nu contează vârsta, este vorba doar despre mentalitate. În ultimii cinci ani am început să mă gândesc la momentul în care voi renunţa la fotbal, deci cine știe ce va se întâmpla într-un an sau doi?", a declarat Cristiano Ronaldo, într-un interviu pentru Sport Bible.

"Ceea ce mă motivează din ce în ce mai mult este presiunea. Toată lumea este supusă presiunii - tu ești sub presiune când faci un interviu cu Cristiano Ronaldo. Contează modul în care facem față presiunii", a precizat cvintuplul câştigător al "Balonului de Aur".

"Nu vreau să imit pe nimeni. Trebuie să fii tu însuți tot timpul, dar poți alege micile detalii și să iei câte ceva din exemplele bune, nu numai în fotbal. Este valabil și pentru alte sporturi - Formula 1, NBA, golf, UFC, nu contează. Cei mai buni sportivi au o etică a muncii similară", a mai spus Ronaldo.

Vrea să devină numărul 1 și în afaceri

"Trebuie să ai încredere în tine. În fotbal, am mai mult control. Știu ce pot face. În afaceri, este mai dificil, depinde de alți oameni, dar am o echipă bună. Va fi o provocare.

Pentru a realiza ceea ce sunt în fotbal a fost nevoie de mulţi ani de muncă, dăruire și pasiune. În afara fotbalului încă nu am atins acest nivel, dar sunt un tip competitiv și nu îmi place să fiu numărul 2 sau 3. Eu vreau întotdeauna să fiu numărul 1 și o voi face 100%.

Nu sunt obsedat de muncă și antrenament. Sunt obsedat de succes, ceva complet diferit", a mai afirmat jucătorul lui Juventus.

Cristiano Ronaldo a fost cel mai scump jucător din lume în momentul în care a fost transferat în 2009 de Real Madrid de la Manchester United - 94 de milioane de euro. La formaţia de pe "Santiago Bernabeu", portughezul a marcat 451 de goluri în nouă sezoane, cele mai multe din istoria Realului.

Cu Real Madrid, Ronaldo a câştigat 16 trofee, între care de patru ori Champions League, ultimele trei consecutive. În vara anului 2018, atacantul a fost transferat de la Real Madrid la Juventus pentru 100 de milioane de euro, plus bonusuri în valoare de 12 milioane de euro. Alături de "Bătrâna Doamnă", Ronaldo a cucerit sezonul trecut titlul în Serie A și SuperCupa Italiei.

La nivel individual, Ronaldo a cucerit de cinci ori Balonul de Aur (2008, 2013, 2014, 2016 și 2017), de două ori titlul The Best, acordat de FIFA (2016 și 2017), şi de patru ori Gheata de Aur (sezoanele 2007–08, 2010–11, 2013–14, 2014–15).