Americanul Alberto Salazar, fost antrenor al atletului Mo Farah (cvadruplu campion olimpic), a fost suspendat pe o perioadă de patru ani de USADA, pentru încălcarea regulilor antidoping. Reacția britanicului nu a întârziat să apară, acesta declarând că nu tolerează pe nimeni care încalcă regulile.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt ușurat că, după patru ani, USADA și-a încheiat ancheta despre Alberto Salazar. Am părăsit proiectul Nike Oregon în 2017, dar așa cum am spus întotdeauna, nu tolerez pe nimeni care încalcă sau nu respectă regulile", a răspuns Mo Farah, conform L'Equipe.

Agenția americană antidoping (USADA), l-a suspendat patru ani pe Alberto Salazar, pentru "organizarea şi incitarea la o conduită dopantă interzisă".

Alături de Salazar a fost suspendat, tot pentru patru ani, şi medicul Jeffrey Brown, care lucra alături de antrenor în cadrul Nike Oregon Project.

Această decizie a venit la capătul unei anchete care a demarat în 2015, după dezvăluirile făcute de BBC în legătură cu practicile de la centrul de antrenament de la Beaverton (Oregon), condus de Salazar.

Britanicul Mo Farah, care a cucerit patru medalii olimpice de aur la 5.000 şi 10.000 m, s-a antrenat sub comanda lui Salazar între 2011 şi 2017, alături de americanul Galen Rupp, dublu medaliat olimpic la 10.000 m şi maraton.

La cererea Federației Americane de Atletism, IAAF i-a retras acreditarea lui Salazar pentru Campionatele Mondiale de Atletism de la Doha, care se vor încheia duminică, 6 octombrie.

În prezent, Salazar o pregătea pe olandeza Sifan Hassan, proaspăta campioană mondială la 10.000 m, sâmbătă la Doha.

Atletism: Americanul Alberto Salazar, fost antrenor al lui Mo Farah, suspendat 4 ani pentru încălcarea regulilor antidoping