Consiliul Naţional pentru Combaterea discriminării (CNCD) s-a autosesizat în cazul incidentului de la meciul Universitatea Craiova - FC Viitorul, când Nicuşor Bancu i-ar fi adresat insulte rasiste lui Bradley de Nooijer, transmite News.ro.

Liga 1Foto: lpf.ro

"Astăzi s-a dispus autosesizare!", a scris preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, pe Facebook, el distribuind un articol în acest sens.

Fotbalistul Universității Craiova, Nicuşor Bancu, l-ar fi înjurat pe jucătorul de la FC Viitorul Bradley De Nooijer, la meciul de luni seară.

"Când voiam să intru în vestiar am fost oprit de arbitrul de centru şi mi-a spus că sunt eliminat pentru că aş fi adus injurii arbitrului de tușă. A fost o altercație și Bancu i-a spus lui Bradley De Noojier: Du-te în aia mă-tii de negru împuțit! I-am spus arbitrului că nu e normal să se întâmple așa ceva. Iar la pauză, centralul mi-a spus că domnul Şovre i-a spus că i-am adus injurii. Nu pot să înțeleg, sunt un antrenor coleric", a declarat antrenorul FC Viitorul, Cătălin Anghel.

Jucătorul Nicușor Bancu a afirmat că nu ține minte nimic, dar și-a cerut scuze: "Nu cred că am spus așa ceva. A fost un clinci ca la fotbal, m-am băgat, au fost înjurături, dar nu cred că a fost așa ceva. Dacă am greșit, îmi cer scuze, dar am fost puțin nervos și poate de asta am zis ceva".