CSU Craiova a câștigat meciul cu Viitorul Constanța, disputat luni seara, pe teren propriu, scor 3-1, în runda a 11-a din Liga 1. Oltenii au făcut rocada cu constănțenii pe podiumul Ligii 1. Echipa lui Pițurcă a urcat pe locul secund, cu 22 de puncte, în timp ce trupa lui Hagi rămâne cu 21 de puncte, pe locul trei. Pe primul loc a rămas CFR Cluj, cu 24 de puncte, potrivit Mediafax.

Liga 1Foto: lpf.ro

Fără Gheorghe Hagi pe bancă, suspendat, Viitorul a deschis scorul după doar șapte minute. Bogdan Țîru a reușit al treilea gol din acest sezon, după ce a trimis cu capul în plasa porții lui Pigliacelli în urma unei lovituri libere.

CSU Craiova a întors scorul în decurs de doar un minut. Alexandru Cicâldău a punctat împotriva fostei sale echipe, în minutul 44, cu un șut plasat din marginea careului. L-a urmat Elvir Koljic, peste câteva secunde, care a avut o execuție asemănătoare, însă la colțul lung.

După pauză, echipa lui Victor Pițurcă s-a distanțat pe tabelă. Craiovenii au profitat de gazonul slab de pe Stadionul "Ion Oblemenco" și au punctat pentru 3-1. În minutul 53, Mihai Bălașa a executat moale o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri, mingea a prins pământul, iar portarul Căbuz a fost surprins de traiectoria mingii, scăpând-o în poartă.

Putea fi chiar mai rău pentru Viitorul, în minutul 90+1, când Elvir Koljic a trimis în transversală dintr-o poziție ideală.

În următoarea etapă, CSU Craiova va evolua tot pe teren propriu, împotriva lui Poli Iași. De asemenea, Viitorul va primi vizita campioanei CFR Cluj.

Au evoluat echipele:

CSU Craiova: Pigliacelli - Martic, Bălaşa, Acka, Vătăjelu - Mateiu, Cicâldău, Bancu - Niţu (Koljic '24), Ivan (Fortes '86), Baiaram (Baicu '76). Manager: Victor Piţurcă

FC Viitorul: Căbuz - Boboc, Ţîru, Artean, De Nooijer - Ciobanu, Achim (Iacob '65), Houri - Iancu (Filip '75), Rivaldinho, C. Matei (Ganea '61). Manager tehnic: Gheorghe Hagi

Cartonaşe galbene: Cicâldău '12, Bancu '45+3 / Ţîru '45+3, Achim '53, Iancu '55

Meciul a fost arbitrat de Marius Avram, ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Eugen Gheorghe. Arbitru de rezervă a fost Marian Barbu, iar observatori Cornel Sorescu şi Ion Mironaş.

Rezultatele înregistrate în etapa a 11-a:

Dinamo București vs FC Voluntari 2-1

FC Hermannstadt vs FC Botoșani 0-1

Chindia Târgoviște vs Astra Giurgiu 1-0

Academica Clinceni vs FCSB 0-3

CFR Cluj vs Gaz Metan Mediaș 3-0

Poli Iași vs Sepsi Sfântu Gheorghe 1-1

CSU Craiova vs FC Viitorul 3-1

Clasament Liga 1:

*sursă: flashscore.ro