​FIFA a cerut clubului galez de fotbal Cardiff City să-i plătească lui FC Nantes 6 milioane euro din suma de transfer de 17 milioane de euro a jucătorului argentinian Emiliano Sala, decedat pe 21 ianuarie într-un accident de avion, scrie AFP, citată de Agerpres.

Emiliano SalaFoto: Cardiff City FC

După decesul jucătorului, Cardiff City a decis să nu onoreze o primă plată de 6 milioane de euro, din suma totală transferului, deşi înţelegerea fusese făcută înainte de producerea tragicului eveniment, în condiţiile în care argentinianul nu a apucat să evolueze pentru galezi.

La finele lunii august, FIFA a adresat cluburilor FC Nantes şi Cardiff City un e-mail în care preconiza o conciliere în ceea ce priveşte plata transferului fotbalistului argentinian Emiliano Sala.

Nantes a sesizat la sfârşitul lui februarie Comisia pentru statutul jucătorului din cadrul FIFA, când Cardiff a refuzat să plătească 17 milioane de euro, valoarea totală a transferului lui Sala, care şi-a pierdut viaţa pe 21 ianuarie împreună cu pilotul micului avion care-i transporta către clubul galez.

”Într-o ședință ținută la data de 25 septembrie 2019, Comisia pentru Statutul Jucătorului a stabilit că echipa Cardiff City trebuie să plătească lui Nantes suma de 6 milioane de euro, corespondentă a primei rate de transfer stabilită între cele două părți, la data de 19 ianuarie 2019, în privința transferului lui Emiliano Sala. Comisia pentru Statutul Jucătorului nu a omis circumstanțele unice ale acestei situații tragice, astfel că nu se vor impozita costuri procedurale pentru cele două cluburi. Această decizie a fost comunicată astăzi celor două părți. În termen de zece zile, Cardiff City și Nantes pot cere o copie a deciziei, care poate fi contestată la Curtea de Arbitraj în Sport, de la Lausanne”, a fost comunicatul integral, publicat pe site-ul FIFA.