​Pep Guardiola (48 de ani), antrenorul lui Manchester City, a declarat că scopul său este să ajute echipa să evolueze și să câștige meciuri, câștigarea Champions League nefiind principalul său obiectiv.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Alături de Guardiola, Manchester City a câștigat de câte două ori Premier League, Cupa Angliei și Cupa Ligii.

Pep Guardiola a vorbit, conform Skysports, despre principalul său obiectiv la Manchester City: ”Încă de la prima mea conferință de presă la Manchester City, mi s-a spus că sunt aici să câștig Champions League. Am vorbit de câteva ori cu președintele Khaldoon Al Mubarak și nu mi-a spus acest lucru. Mi-a spus că sunt aici să continui un proiect, să încerc să evoluez jocul echipei, să câștig meciuri și să văd cât de departe pot ajunge. Este următorul pas logic să devenim campionii Europei, dar, uneori, nu este posibil. Desigur că ne dorim să câștigăm, dar, dacă se întâmplă sau nu, nu îmi va schimba viața sau intențiile. Nu voi încerca în fiecare zi, pentru următoarele zece luni, gândindu-mă că va fi un dezastru în viața mea dacă nu se va întâmpla”.

”Uneori durează câțiva ani, alteori durează mai mult. Până în 1992 i-a luat Barcelonei să câștige primul trofeu și au jucat în competiție timp de mulți ani. Nu poți câștiga competiții după puțin timp și nu poți câștiga competiții fără suporterii pe care trebuie să îi seducem. Singura cale de a-i seduce este să câștigăm jocuri și să evoluăm bine, a mai spus Pep Guardiola.

Guardiola a ajuns la Manchester City, în anul 2016, după ce și-a încheiat mandatul la Bayern Munchen. Contractul său la City va expira la data de 30 iunie 2021, scrie Mediafax.