Benjamin Mendy a trimis o scrisoare Federaţiei Engleze de Fotbal (FA), în care arată că nu s-a simţit ofensat de postarea colegului său, Bernardo Silva, acuzat de rasism, informează dailymail.co.uk, care citează The Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Portughezul se poate alege cu şase etape de suspendare după ce o glumă făcută de el pe reţelele de socializare la adresa coechipierului său francez de la Manchester City a intrat în atenţia FA pentru rasism.

Silva a postat o imagine pe reţele de socializare care îl înfăţişa pe Mendy când era copil, alături de mascota mărcii spaniole de bomboane de ciocolată Conguitos, un puşti african zâmbăreţ stilizat.

Din acest motiv, federaţia engleză a deschis o anchetă, iar Silva poate fi suspendat.

"Nici măcar nu mai poţi glumi cu un prieten", a precizat el, după ce a fost criticat pentru postarea lui.

Mendy nu s-a simţit lezat de gluma colegului său şi i-a răspuns astfel la postare: "Ai 1-0, dar o să vezi!"

Şi Silva a trimis, joi, o scrisoare federaţiei, în care îşi exprimă regretul pentru orice jignire pe care ar fi produs-o neintenţionat prin postarea sa.

Silva şi Mendy, ambii în vârstă de 25 de ani, sunt prieteni de mai mult timp, încă din perioada în care jucau amândoi la Monaco.

Şi antrenorul Pep Guardiola şi-a apărat elevul în acest caz: "A fost doar o glumă. Benjamin îi este ca un frate lui Bernardo şi Bernardo îi este ca un frate lui Benjamin. Dacă lumea crede că Bernardo este rasist, atunci greşeşte total. Ei judecă o glumă, iar eu judec trei ani în care am fost cu el în fiecare zi şi ştiu cum este", a declarat Guardiola.

În acest caz de rasism, FA a mai intrat în posesia unei înregistrări video, în care Silva îl întreabă pe Mendy, îmbrăcat negru, de ce umblă dezbărcat.

Guardiola a precizat că gruparea din Manchester va ajuta FA în această anchetă, scrie News.ro.