Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, i-a luat apărarea lui Bernardo Silva, după ce acesta a fost acuzat de rasism pentru o glumă făcută pe Twitter la adresa coechipierului Benjamin Mendy. Tehnicianul "cetățenilor" consideră că Bernardo Silva nu ar trebui pedepsit, deoarece el glumește tot timpul cu Mendy, care îi este precum un frate.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Bernardo este unul dintre cei mai plăcuţi oameni pe care i-am întâlnit în viaţa mea. Vorbeşte patru sau cinci limbi şi asta demonstrează cel mai bine cât de deschis este.

Mendy este unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, este ca un frate pentru el. A luat o poză cu el de când era copil şi a comparat-o cu acel desen, care era destul de asemănător.

Dacă ei (FA) vor să-l interogheze, Bernardo va fi deschis să vorbească. Dar mai întâi trebuie să știi despre ce persoană vorbești. Dacă Bernado va fi pedepsit, va fi o greșeală, deoarece el este o persoană excepțională. Toate acestea nu au nicio legătură cu naționalitatea sau culoarea pielii. Răspunsul lui Mendy a fost clar. Ei glumesc tot timpul", a spus Pep Guardiola, potrivit BBC.

Silva este investigat de către Federaţia Angliei pentru o postare care îl viza pe francezul Benjamin Mendy, coechipierul său de la Manchester City. Portughezul a postat pe Twitter o imagine care îl înfăţişa pe Mendy când era copil, alături de mascota mărcii spaniole de bomboane de ciocolată Conguitos, un puşti african zâmbăreţ.

"Nici măcar nu mai poţi glumi cu un prieten", a precizat Silva, după ce a fost criticat pentru postarea lui.

Mendy nu s-a simţit lezat de gluma colegului său şi i-a răspuns astfel la postare: "Ai 1-0, dar o să vezi!"

Silva şi Mendy sunt prieteni de mult timp, încă din perioada în care jucau amândoi la Monaco.