Mircea Lucescu (74 de ani), liber de contract din februarie 2019, după despărţirea de naţionala Turciei, ar fi varianta principală de antrenor pentru cele mai importante două cluburi din Ucraina, Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk, informează Mediafax.

Mircea LucescuFoto: fc-zenit.ru

Potrivit cotidianului depo.ua, cele două cluburi din Ucraina sunt interesate de aducerea lui Lucescu, după rezultatele nefaste din acest început de sezon.

La Şahtior, club unde tehnicianul român a activat timp de 12 sezoane, antrenor este Luis Castro. Portughezul a fost numit în funcţie la începutul acestui sezon, după ce Paulo Fonseca a plecat la AS Roma.

Cu portughezul la conducerea clubului, echipa din Doneţk are opt victorii din tot atâtea partide în campionat, însă patronul Rinat Akhmetov ar fi nemulţumit de eşecurie din Supercupa Ucrainei, cu Dinamo Kiev, scor 1-2, şi din prima rundă a grupelor Ligii Campionilor, contra lui Manchester City, scor 0-3. Potrivit sursei citate, următoarele două jocuri europene, împotriva lui Dinamo Zagreb şi Atalanta, ar putea decide soarta antrenorului de la Şahtior.

De asemenea, Mircea Lucescu ar reprezenta o variantă şi pentru rivala Dinamo Kiev. Echipa din capitala Ucrainei l-a adus în această vară pe Oleksii Mykhaylychenko, însă conducerea nu ar fi mulţumită de rezultatele tehnicianului. Dinamo Kiev se află pe locul 5 în campionat, cu 11 puncte acumulate în şapte runde.

Mircea Lucescu a antrenat timp de 12 ani la Şahtior Doneţk, în perioada 2004-2016, câştigând numeroase trofee, precum Cupa UEFA şi şase titluri de campion. Tehnicianul este liber de contract după despărţirea de naţionala Turciei, în februarie 2019.

Antrenorul de 74 de ani a fost ofertat recent atât de FCSB, unde i s-ar fi oferit un post de manager, cât şi de Rapid, însă Lucescu a precizat că nu este interesat de o revenire în fotbalul din România.