​Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat că autorităţile iraniene au asigurat forul fotbalistic internaţional că femeile vor putea asista la meciul care se va disputa în octombrie în preliminariile Cupei Mondiale, la Teheran, şi apoi şi la alte partide, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Această declaraţie a lui Infantino vine în contextul în care în această lună o tânără fană iraniană a murit după ce şi-a dat foc auzind că ar putea ajunge la închisoare, după ce a intrat deghizată în bărbat la un meci în urmă cu câteva luni şi a fost arestată.

“Avem nevoie ca femeile să poată fi prezente în tribune. Trebuie să insistăm pentru acest lucru cu respect, dar într-un mod ferm. Nu mai putem aştepta. Am fost asiguraţi că de la următorul meci internaţional al Iranului femeilor li se va permite accesul pe stadioane. Este foarte important. De 40 de ani nu s-a mai întâmplat asta, cu foarte puţine excepţii, însă este important să trecem la următorul nivel”, a afirmat Infantino la o conferinţă FIFA cu privire la fotbalul feminin.

Sâmbătă, FIFA a anunţat că va colabora cu federaţia iraniană pentru dezvoltarea unor planuri astfel încât femeile să asiste şi la meciuri din campionatul intern.

Sahar Khodayari, supranumită “fata albastră”, a murit în spital după ce şi-a dat foc în faţa unui tribunal unde urma să fie judecată pentru că a intrat la un meci al echipei sale preferate, Esteghlal. Moartea “fetei albastre” a suscitat emoţie şi indignare în întreaga lume, iar pe reţelele de socializare s-au lansat numeroase apeluri ca federaţia iraniană să fie suspendată de FIFA.

Naţionala Iranului va întâlni Cambodgia la 10 octombrie, pe stadionul Azadi din Teheran, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, scrie News.ro.

Citește și: Iran: Judecată pentru că a încercat să intre la un meci deghizată în bărbat, o tânără de 29 de ani s-a autoincendiat şi a murit