​Cristiano Ronaldo (34 de ani), fotbalistul lui Juventus, a declarat că se consideră cel mai bun fotbalist din istorie şi este de părere că merită să câştige mai multe Baloane de Aur până la finalul carierei, potrivit Mediafax.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Într-un interviu amplu acordat ITV, portughezul a vorbit despre începuturile sale în fotbal, despre familia sa, dar şi despre rivaliatea cu Lionel Messi. Deşi a avut numai cuvinte de laudă la adresa fotbalistului de la Barcelona, Ronaldo nu s-a ascuns să declare că se consideră cel mai bun fotbalist din istorie.

“Sunt sigur că mă aflu în istoria fotbalului pentru ceea ce am realizat şi pentru ceea ce continui să fac. Din punctul meu de vedere, sunt numărul 1 în istoria fotbalului. Pentru unii fani, altcineva este primul, iar eu sunt al doilea, dar nu contează. Ştiu că rămân în istoria fotbalului ca fiind unul dintre cei mai buni”, a declarat Ronaldo, pentru sursa citată.

Cristiano Ronaldo se află la egalitate cu Lionel Messi în ceea ce priveşte Baloanele de Aur obţinute, fiecare cu câte cinci. Portughezul speră să mai câştige câteva astfel de distincţii până la finalul carierei pentru a tranşa duelul în favoarea sa: “Mi-ar plăcea să-l depăşesc şi cred că merit. Messi este un băiat şi un jucător fantastic. Face parte din istoria fotbalului, dar cred că trebuie să ajung la şase sau şapte Baloane de Aur pentru a-l depăşi”.

De asemenea, la ceremonia UEFA de la finalul lunii august, Cristiano Ronaldo a ţinut un scurs discurs în care a scos în evidenţă lunga perioadă de glorie a sa şi a lui Messi. După o perioadă de nouă ani de rivalitate în campionatul Spaniei, când Ronaldo evolua la Real Madrid, cei doi nu s-au mai întâlnit, portughezul plecând la Juventus.

“Am împărţit această scenă 15 ani. Nu ştiu dacă s-a mai întâmplat asta înainte, ca doi fotbalişti să fie la acelaşi nivel tot timpul. Sigur, avem o relaţie bună. Nu am ieşit la cină încă împreună, dar sper că se va întâmpla în viitor. Am avut acea bătălie în Spania. Eu îl motivam pe el să fie mai bun, iar el pe mine. Este incredibil să faci parte din istoria fotbalului”, a declarat Ronaldo, la finalul lunii august.