Nou-venită în actualul sezon al Premier League, Norwich era așteptată să se îndrepte direct înapoi în Championship (liga a II-a engleză). Gruparea antrenorului Daniel Farke nu a cheltuit mai nimic în perioada de transferuri și mulți se așteptau să fie practic condamnată până la Crăciun. Cu siguranță, nimeni nu se aștepta însă s-o învingă sâmbăta trecută pe Manchester City, mai ales că intra pe teren fără 11 titulari accidentați...

Pep GuardiolaFoto: mancity.com

Dar „Canarii” i-au învins incredibil cu 3-2 pe stadionul Carrow Road pe oamenii lui Pep Guardiola, prima înfrângere a lui Manchester City în Premier League din ianuarie. Ceea ce face rezultatul încă și mai incredibil este că echipa de start a lui Norwich costa 6,45 milioane de lire. Alexander Tettey, Emiliano Buendia și Marco Stiepermann împărțeau poziția de cel mai scump jucător după ce au costat doar 1,45 milioane fiecare.

Acum să facem comparația cu 11-le de start al lui City. Chiar și fără Kevin de Bruyne, lăsat pe bancă, costul se ridica la cota impresionantă de 406,1 milioane. Fiecare jucător a costat peste 20, cu excepția lui Oleg Zincenko cu doar 3,4 milioane.

Incredibil. Înfrângerea a lăsat-o pe City la 5 puncte în urma lui Liverpool după doar 5 etape și Guardiola a glumit că Liverpool sunt campioni încă din septembrie. „Cinci puncte sunt cinci puncte – dar suntem în septembrie. Ce-ar trebui să facem? Să spunem că-i septembrie și felicitări, Liverpool, campionilor?”.

City trebuie să se regrupeze pentru călătoria în Ucraina unde o va întâlni miercuri pe Șahtior Donețk în prima etapă a grupelor din Liga Campionilor, înainte de a reveni în acțiune în Premier League împotriva lui Watford. (givemesport.com).