FCSB s-a impus in extremis în cofruntarea cu CS Universitatea Craiova de pe "Ion Oblemenco", scor 1-0. Unicul gol al meciului a fost semnat de congolezul Juvhel Tsoumou (88'), aflat la primul său meci în tricoul roș-albastru (a intrat pe teren în min. 64). Echipa lui Bogdan Vintilă se află la a doua victorie consecutivă, dar ocupă în continuare locul 11 în clasament, cu 10 puncte.

HotNews.roFoto: Hotnews

Venit la FCSB de la Hermannstadt, Juvhel Tsoumou a înscris în minutul 88, profitând de o respingere greşită în faţă a portarului Pigliacelli la un şut al lui Coman. Pentru Tsoumou a fost debutul la FCSB, care a anunțat joi transferul jucătorului de 28 de ani.

Pentru FCSB urmează duelul cu CFR Cluj, duminică (22 septembrie), de la ora 20:30, pe Arena Națională. CS U Craiova va juca în deplasare cu Gaz Metan Mediaș, vineri (20 septembrie), de la ora 20:30.

Bogdan Vintilă: "A fost seara noastră, pur şi simplu i-am redus la tăcere cu jocul nostru"

"Mă bucur pentru această victorie, pentru jucători, pentru că meritau această victorie şi în această manieră de joc nu aveam cum să ieşim cu alt rezultat. Nu le-am dat adversarilor situaţii de a marca, nu cred că au avut un şut pe poartă. Avem o echipă bună, foarte bine organizată. Mă bucur că am luat cele trei puncte în faţa unei echipe bune.

A fost seara noastră şi pur şi simplu i-am redus la tăcere cu jocul nostru. Dacă terenul era mult mai bun aveam mult mai multe ocazii. Îmi felicit jucătorii, au aplicat exact ceea ce am pregătit la antrenament. Este victoria lor. Mă bucur foarte mult pentru ei pentru că merită mult mai mult. Mă aşteptam să marcăm pentru că am citit foarte bine jocul Craiovei şi ştiam unde au probleme. Diferenţa o fac şi jucătorii. Eu am jucători mai buni. Domnul Piţurcă este mult mai titrat decât mine, mult mai respectat. Eu încerc şi eu să răzbat în această lume", a spus Vintilă la Look Plus, potrivit News.ro.

El a precizat că echipa sa încearcă să provoace greşelile adversarului. "Surpriza a fost echipa, pentru că toată lumea spunea să suntem în degringoladă. Avem nevoie de linişte şi de continuitate. Uşor-uşor lucrurile se aşază", a adăugat tehnicianul.

Victor Piţurcă: "Nu contează că am jucat mai bine, FCSB a luat cele 3 puncte"

"În partidele următoare vor veni şi rezultatele, iar Craiova o să revină în lupta pentru titlu cu şanse reale. A fost un joc de luptă, ne-am intrat mai greu în ritm, nu am avut prea multe realizări în prima parte, dar în partea a doua am jucat mai bine. Am controlat jocul, dar am primit golul acesta pe final, iar aşa s-a scris istoricul jocului. Nu contează că am jucat mai bine, FCSB a luat cele 3 puncte. E un război, mai sunt lupte şi încercăm să câştigăm meciul următor acum.

E pentru prima dată când pierd primul meci la o echipă de club, dar asta este. Ivan s-a bătut pe toată durata meciului, dar trebuie să aibă parte de susţinere. În general, echipa a luptat, nu am ce să le reproşez jucătorilor, dar ne lipseşte circulaţia balonului şi acurateţea. Craiova a marcat, de cele mai multe ori până acum, din greşelile adversarilor. Mi s-a părut că a fost penalty, dar dacă nu s-a dat asta este.

FCSB poate ajunge în play-off. E normal să fie acolo pentru că are jucăori buni şi poate câştiga cu orice echipă", a declarat Victor Piţurcă la Digi Sport, conform Mediafax.

Florinel Coman: "Cred că am fost echipa mai bună"

"A fost foarte greu, un meci cu o echipă foarte bună, cu jucători tineri care ştiu ce au de făcut, cu o atmosferă incendiară, aici, la Craiova, ca de obicei. Fanii i-au împins de la spate, dar eu cred că am făcut un meci ok din punct de vedere tactic şi fizic, am tot încercat să mergem peste ei şi să marcăm. A venit apoi acel gol în minutul 88, dar per total cred că am fost echipa mai bună. Eu am avut o ocazie singur cu portarul, Hora singur portarul, cu 2-0 la pauză altfel se juca.

Ne-a prins foarte bine această partidă, ne-am antrenat foarte bine, am fost în cantonament, relaţiile de joc s-au pus cât de cât la punct. Aveam moral după meciul cu Viitorul, în care am reuşit să câştigăm, acum am reuşit şi cu Craiova, megem cu acelaşi moral şi la Bucureşti şi sperăm să câştigăm cu CFR. Am vorbit înainte de meci să nu luăm gol, că sigur vom marca. Ne-am gândit, am vorbit toţi în vestiar, că ar fi momentul să câştigăm chiar dacă vin meciurile grele, pentru că ne-am încurcat cu echipe mai slab cotate, iar asta ne costă", a declarat Coman, potrivit News.ro.

El nu dorit să confirme dacă centralul Isvan Kovacs i-a spus "dispari", la faza la care a cerut un penalti, în prima repriză: "Nu am avut nicio intenţie să cad, nu am văzut nicio reluare, dar cred că a fost un contact acolo. Nu m-am aruncat dinainte, nici nu am incercat, am stat pe picioare, mi-am făcut-o în dreapta şi am vrut să merg după ea , dar a fost acel contact care m-a blocat. Sincer nu vreau să mai comentez despre asta."

Andrei Ivan: "Am avut un penalti care nu ne-a fost dat. Tuşierul a zis că n-a văzut"

"Ne simţim foarte rău că am pierdut. Au avut doar un şut pe poartă şi asta ne doare cel mai mult. Noi am avut ocazii mai mari. Am avut şi un penalti care nu ne-a fost dat şi cred că ne-a costat. Tuşierul a zis că n-a văzut. Regretăm, dar nu avem ce face. Ridicăm capul şi mergem înainte", a spus Ivan la Look Plus.

Bucuria jucătorilor de la FCSB la vestiare:

Clasament Liga 1:

Rezultate înregistrate în etapa a 9-a din Liga 1:

CS U Craiova - FCSB 0-1

Poli Iași - FC Hermannstadt 0-0

Dinamo București - FC Botoșani 1-1

Chindia Târgoviște - Sepsi Sf. Gheorghe 0-0

CFR Cluj - FC Voluntari 5-0

Academica Clinceni - Astra 1-1

Se va juca luni:

21:00 Viitorul Constanța - Gaz Metan Mediaș

Desfășurarea livetext a partidei Craiova vs FCSB:

Final de meci. FCSB se impune cu 1-0, acumulează 10 puncte, dar rămâne pe 11 în clasament. Echipa lui Vintilă este însă la egalitate de puncte Sepsi (locul 8), Dinamo (9) și Hermannstadt (10).

90' Partida este prelungită cu patru minute.

88' Gool FCSB! Florinel Coman șutează din afara careului, Pigliacelli respinge greșit în față, dar Tsoumou este pe fază și înscrie la meciul său de debut pentru FCSB.

86' Martic îl trage de tricou pe Panțîru și este avertizat cu un cartonaș galben.

83' Schimbare la Craiova. Bărbuț (intrat pe teren în minutul 19) este înlocuit cu Mihai Roman.

82' Florin Tănase primește galben pentru un fault asupra lui Ivan.

77' Ovidiu Popescu ia galben pentru proteste.

75' Panțîru îl faultează pe Martic, dar este iertat de Istavn Kovacs. Jucătorul de la FCSB mai are un galben.

72' Schimbare în echipa roș-albaștrilor: iese Adi Popa, intră Olimpiu Moruțan, care revine după o accidentare.

71' Ivan ia galben după ce îl împiedică pe Bălgrădean să repună mingea în joc.

64' Schimbare la FCSB: iese Hora și intră Tsoumou, care debutează pentru vicecampioana României.

59' Panțîru vede cartonașul galben după un fault asupra lui Bărbuț.

57' Andrei Ivan cade în careu de lângă Iulian Cristea, tot stadionul "erupe", însă Istvan Kovacs nu acordă penalty.

53' Ocazie pentru FCSB! Panțîru pătrunde în careu, dar șutul său este reținut fără emoții de portarul oltenilor.

50' Mihăilă pleacă din propria jumătate de teren, face o cursă nebună până în careul roș-albaștrilor, dar nu a mai avut energia necesară pentru șut. Mingea a trecut mult pe lângă poarta lui Bălgrădean.

46' Panțîru trimite în careu pentru Florinel Coman, însă atacantul ratează complet șutul și mingea nu prinde spațiul porții.

46' A început repriza secundă. Bogdan Vintilă face prima schimbare: a ieșit Mihai Pintilii, a intrat Ovidiu Popescu.

Final de primă repriză. Ambele echipe au avut câte o ocazie importantă, însă tabela a rămas neschimbată. Cicâldău (Craiova) și Hora (FCSB) au semnat cele mai mari ocazii ale primei reprize.

45' Prima repriză este prelungită cu două minute.

42' Ocazie mare pentru FCSB! Florinel Coman îl servește perfect pe Hora, scăpat din marcaj, însă acesta șutează din prima extrem de slab și irosește o ocazie dintr-o poziție ideală, singur cu portarul. Pigliacelli a prins fără probleme.

41' Florinel Coman vede un culoar liber și încearcă un șut de la distanță, însă mingea se duce mult peste poarta oltenilor.

31' Ocazie uriașă pentru Craiova! Ivanov centrează excelent în fața porții, Cicâldău scapă din marcajul fundaşilor de la FCSB și încearcă o execuție pretențioasă, dar trimite pe lângă poartă.

26' Secundul lui Pițurcă, Corneliu Paupură, vede cartonașul galben pentru proteste.

23' Prima ocazie importantă a meciului le aparține roș-albaștrilor. Florinel Coman este lansat perfect de Pintilii, însă nu reușește să salte mingea peste Pigliacelli. În momentul centrării, Pintilii a fost faultat de Mihăilă, care a văzut cartonașul galben.

21' Bărbuț vede cartonașul galben pentru un fault la Coman.

19' În vârstă de 18 ani, Luis Nițu, aflat la meciul său de debut în Liga 1, este înlocuit cu Bărbuț.

16' Florinel Coman pătrunde în careu, șutează, dar defensiva olteană respinge în corner. Același Coman execută lovitura de la colț, Hora deviază cu capul, însă balonul se duce mult pe lângă poartă.

8' Florinel Coman cade în careu după un duel cu Kelic, cere penalty, dar se alege cu un cartonaș galben pentru simulare.

Gazonul se anunță a fi un adevărat inamic pentru jucători. Mai multe brazde au început deja să se desprindă.

1' A început meciul. FCSB a avut lovitura de start.

Lovitura de start a fost dată în mod simbolic de Ion Velea, fost jucător al Universității Craiova, care a împlinit sâmbătă 72 de ani. Velea a făcut parte din echipa care a câștigat primul titlu de campioană a României. El a apărat culorile Științei în perioada 1968-1974.

Atmosferă de mare derby pe Ion Oblemenco. Fanii olteni au pregătit o coregrafie pe tot stadionul.

Derby-ul etapei a noua din Liga 1 le aduce faţă-n faţă pe CS Universitatea Craiova şi FCSB. Partida se dispută cu casa închisă, iar atmosfera de pe "Ion Oblemenco" se anunță una incendiară. Diferența din clasament dintre cele două formații este de nouă puncte: oltenii ocupă locul 4, cu 16 puncte, în timp ce vicecampioana României e pe 11, cu 7 puncte. Meciul poate fi urmărit în direct pe Telekom Sport 1, Digi Sport 1 și Look Sport și LiveText pe HotNews.ro.

Craiova vs FCSB este meciul de debut al lui Victor Pițurcă pe banca tehnică a oltenilor.

Echipele de start:

CS Universitatea Craiova: Pigliacelli - Martic, Kelic, Acka, Vătăjelu - Ivanov, Cicâldău, Mateiu - L. Nițu, Ivan, Mihăilă

Rezerve: A. Marinescu, Bălașa, Mățel, Baiaram, Bărbuț, M. Roman II, Qaka

Antrenor: Victor Pițurcă

FCSB: Bălgrădean – Creţu, Planic, Cristea, Panţîru – Oaidă, Pintilii, Fl. Tănase – Ad. Popa, Hora, Fl. Coman

Rezerve: Niga, Moruțan, Moutinho, Vînă, Ov. Popescu, Chorbadzhiyski, Tsoumou

Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Partida va fi condusă la centru de Istvan Kovacs. Acesta va fi ajutat de asistenţii Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene. Arbitru de rezervă va fi Florin Ovidiu Mazilu, iar observatori Eduard Dumitrescu şi Eduard Alexandru.

Statisticile duelurilor dintre cele două echipe, potrivit lpf.ro:

  • De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă, cele două echipe s-au mai întâlnit de 16 ori în Liga 1, de 13 ori s-au impus roş-albaştrii, un joc s-a terminat cu victoria alb-albaştrilor, iar alte două partide s-au încheiat la egalitate.
  • Primul meci a avut loc pe 2 august 2014, FCSB - CS U Craiova 3-1, marcatori Adi Popa, Lucian Sânmărtean, Fernando Varela, respectiv Andrei Ivan.
  • Singurul joc fără gol s-a consemnat pe 1 martie 2015, pe terenul craiovenilor.
  • Cea mai mare diferenţă de scor: 13 mai 2017, FCSB - U Craiova 3-0 şi 29 octombrie 2017, U Craiova - FCSB 2-5, cel din urmă fiind şi jocul cu cele mai multe goluri marcate.
  • Unicul succes din contul alb-albaştrilor: 21 octombrie 2018, U Craiova - FCSB 2-1, goluri înscrise de Koljic, Fedele / Kelic - autogol.
  • Cea mai recentă întâlnire directă: 5 mai 2019, U Craiova - FCSB 0-2 (Florin Tănase, Dennis Man).

Rezultatele înregistrate de cele două echipe în actualul sezon din Liga 1:

Craiova: cinci victorii, un egal, două înfrângeri

Craiova - Academica Clinceni 3-2

Dinamo - Craiova 0-2

Craiova - Chindia Târgoviște 1-0

FC Hermannstadt - craiova 2-1

Craiova - Sepsi Sf. Gheorghe 0-1

FC Botoșani - Craiova 1-1

Craiova - Astra 1-0

FC Voluntari - Craiova 1-2

FCSB: două victorii, un egal, cinci înfrângeri

FCSB - FC Hermannstadt 4-3

Sepsi Sf. Gheorghe - FCSB 0-0

FCSB - FC Botoșani 0-2

Astra - FCBS 2-1

FCSB - FC Voluntari 1-3

FCSB - Poli Iași 1-2

Gaz Metan Mediaș - FCSB 4-0

FCSB - Viitorul 2-1