Cosmin Contra, selecţionerul României, a dezvăluit o discuţie avută cu fundaşul Sergio Ramos, la finalul partidei România-Spania, scor 1-2, din preliminariile EURO 2020. Ibericul a lăudat jocul tricolorilor din ultima parte a partidei de pe Arena Naţională, transmite Mediafax.

Cosmin ContraFoto: frf.ro

La finalul partidei, Ramos a avut o discuţie cu Contra, antrenor pe care îl cunoaşte după perioada petrecută de român în Spania. Liderul de selecţii de la naţionala Spaniei i-ar fi transmis selecţionerului că România a fost singura echipă din ultimele meciuri care a reuşit să pună o presiune atât de mare pe naţionala sa.

"După meci m-am întâlnit cu Sergio Ramos, pe care îl cunosc foarte bine, şi mi-a spus că am fost singura echipă din ultimele 20 de meciuri care a reuşit să îi bage în careu şi să ceară să se termine meciul. Dar nu se scot în evidenţă lucrurile astea, nu se scoate în evidenţă că în teren au fost 6 jucători tineri", a declarat Contra, vineri dimineaţă, la Digi Sport.

În minutul 80, Spania a rămas în inferioritate numerică, după eliminarea lui Diego Llorente. România a avut şansa egalării prin Florin Andone şi George Puşcaş, însă cei doi nu au fructificat ocaziile avute, iar Spania s-a impus, scor 2-1.

După şase runde disputate din campania de calificare, Spania se află pe primul loc şi se poate considera calificată într-o mare măsură. Bătălia pentru locul secund se va da între Suedia, România şi Norvegia. Tricolorii pot obţine calificarea la turneul final de pe locul doi dacă se impun contra ambelor formaţii nordice, iar acestea nu vor obţine puncte cu Spania.

Grupa F, etapa a VI-a:

România vs Malta 1-0 (Pușcaș '47)

Spania vs Feroe 4-0 (Rodrigo '13, '50, Alcacer '90, '90+3)

Suedia vs Norvegia 1-1 (Forsberg '60 / Johansen '45)

Clasamentul Grupei F:

1. Spania (17-3) 18 puncte

2. Suedia (13-8) 11

3. România (13-7) 10

4. Norvegia (11-8) 9

5. Malta (2-13) 3

6. Feroe (3-20) 0

Euro 2020, preliminarii: România - Spania 1-2/ Scorul și realitatea din teren