Şapte percheziții au fost efectuate la Monaco, Londra şi Liege şi două persoane au fost reţinute, în cadrul unui dosar de corupţie în fotbalul belgian, informează AFP.

Foto:

Potrivit parchetului federal belgian, două persoane au fost reţinute în acest caz, fiind bănuite de spălare de bani şi corupţie.

Una dintre persoanele reţinute este Christophe Henrotay, acum impresar al jucătorilor Thibaut Courtois, Christian Luyindama, Yannick Carrasco şi Kevin Mirallas.

Reţinut la Monaco, Henrotay este bănuit că a primit comisioane ilegale în cazul unor transferuri de jucători.

"Acest al doilea val de percheziţii urmează primei operaţiuni, realizate în aprilie, la sediul clubului Anderlecht şi la cel al Federaţiei Belgiene de Fotbal. Faptele includ spălare de bani şi coupţie în mediul privat, în legătură cu transferurile de jucători", a precizat parchetul, într-un comunicat.

Henrotay a fost agentul altor vedete ale fotbalului european, ca Youri Tielemans, Romelu Lukaku, Leander Dendoncker şi Daniel Van Buyten.

Potrivit RTBF, a doua persoană reţinută este Christophe Cheniaux, cumnatul şi principalul colaborator al lui Christophe Henrotay. Cheniaux a fost reţinut la Liege.

Christophe Henrotay este într-un litigiu cu alt colaborator, Peter Smeets. Acesta din urmă l-a acuzat pe Henrotay că a încasat un comision de şase milioane de euro din transferul lui Youri Tielemans de la Anderlecht la AS Monaco. La rândul lui, Henrotay l-a acuzat pe Smeets de calomnie, informează News.ro.