​Noile date arată că Liverpool a încasat mai mulți bani de la televiziuni decât celelalte cluburi din Premier League. Iar trupa lui Jürgen Klopp a câștigat mai mult și decât ceilalți mari rivali din Europa. Isprăvile lor le-au adus un total de 152 de milioane de lire sterline din drepturile de televizare, Liverpool fiind unul din cele două cluburi care au depășit bariera de 150 de milioane de lire în Europa, cealaltă fiind Manchester City (care le-a suflat titlul în Premier League la un punct diferență) cu 151 de milioane.

FC LiverpoolFoto: FC Liverpool

Swiss Ramble a efectuat cercetarea care arată cu cât de mult a depășit Premier League celelalte ligi de top la capitolul drepturilor de televizare.

Clasamentul cluburilor din cele 5 Big Leagues include 18 din cele 20 de echipe din Premier League, cei doi „intruși” fiind Barcelona (locul 7) și Real Madrid (10), în frunte fiind Liverpool. Barcelona a adunat 137 de milioane, Bayern 87,6, iar Juventus – deși îl avea în trupă pe Ronaldo, doar 76,5. Încă și mai remarcabil, Bayern și Juventus, chiar cu unii din cei mai buni jucători din lume, au încasat mai puțini bani de la TV decât cele trei retrogradate din Premier League – Cardiff City, Fulham și Huddersfield Town. Ultimele trei au adunat împreună 300,1 milioane de lire. Bayern a încasat cu 9 milioane mai puțin decât Huddersfield care a câștigat doar 3 meciuri în tot sezonul, deși a cucerit al șaptelea titlu consecutiv în Bundesliga și a ajuns în ultimele 16 în Champions League. Liverpool și City sunt urmate în top de Chelsea, Tottenham, Manchester United și Arsenal, care au încasat fiecare peste 140 de milioane. Everton și Wolverhampton sunt marile câștigătoare din afara „Top 6” din Anglia, cu 128,6 și, respectiv, 127,2 milioane, între Barcelona și Real Madrid.

Banii sunt importanți pentru Liverpool, care are o situație financiară înfloritoare. „The Reds” au încasat în jur de 100 de milioane de lire pentru câștigarea Champions League și sunt într-o poziție avantajoasă pentru viitor, după ce vara trecută au mai făcut și 72 de milioane după o politică înțeleaptă de transferuri. (Liverpool Echo)